Jump to content

Az LG bemutatja első UltraGear gamer laptopját

2022. 04. 04. 13:28

Az LG Electronics (LG) bemutatta első, kifejezetten játékra szánt laptopját (17G90Q modell), ezzel tovább bővítve prémium kategóriás UltraGearTM termékcsaládját. A 2022-es CES innovációs díjával kitüntetett, elegáns dizájnnal rendelkező, nagy teljesítményű laptop lenyűgöző élményt és szabadságot nyújt felhasználóinak, így bárhol, bármikor hódolhatnak játékszenvedélyüknek.

Az LG hordozható gaming számítógépe 11. generációs Intel® Tiger Lake H processzorral, NVIDIA GeForceTM RTX 3080 Max-Q grafikus kártyával, kétcsatornás memóriával és ultragyors dual SSD-vel felszerelve érkezik. Az LG UltraGear gaming laptop az 1 milliszekundumos válaszidejű és 300 Hz-es képfrissítési frekvenciájú IPS panelnek, valamint a legújabb csúcshardvereknek köszönhetően magával ragadó, gördülékeny játékélményt biztosít még a legnagyobb hardverigényű PC játékok esetében is. Az LG különleges, párolgókamrával ellátott hűtőrendszere pedig még akkor is a megfelelő hőmérséklettartományban tartja a laptopot, ha a gép jelentős kapacitás-igénybevételnek van kitéve.

A gyártó ultrakönnyű Gram laptopjaihoz hasonló alapkoncepcióra épülő, rendkívül vékony — kevesebb mint 21,4 milliméter vastagságú — LG UltraGear gaming laptop úgy vonultat fel egy nagyméretű képernyőt és egy 93 Wh kapacitású akkumulátort, hogy a készülék tömege nem éri el a 2,7 kilogrammot sem. A 17G90Q modell alumínium háza egyedi stílust és tartósságot kínál, míg a készülék külsején található UltraGear motívum egyértelműen jelzi azt a teljesítményt és minőséget, amely az LG prémium gaming brandjének a védjegye.

A 17G90Q az LG gaming szoftverének segítségével optimalizálja a játékélményt: az LG UltraGear Studio lehetővé teszi ugyanis a felhasználók számára a játékélménnyel kapcsolatos beállítások testreszabását és a különböző teljesítményadatok — köztük a CPU órajele, a GPU TDP-je, órajele, valamint a memória megosztási aránya — valós idejű nyomon követését. Mindezen túl pedig — teljesen személyre szabott beállítások érdekében — a felhasználók a laptop RGB-billentyűzetének minden egyes gombjához más-más színt dedikálhatnak.

A még nagyobb fokú személyre szabhatóság, a sebesség és a kiváló képminőség mel-lett az LG UltraGear gaming laptop valósághű, háromdimenziós hangzást is nyújt, a beépített kétutas hangszórórendszerrel. A DTS:X Ultra-kompatibilis hangszórók pon-tosan érzékeltetik a hangok irányát és helyét a játékkörnyezetben, így a játékosok könnyedén megtalálják csapattársaikat és nyomon követhetik ellenfeleiket. Ráadásul a 17G90Q Intel® Killer™ vezeték nélküli rendszerrel is rendelkezik, amely garantálja a gyors és stabil hálózati kapcsolatot a frusztráció- és lagmentes online játékélmény érdekében.

„Az LG UltraGear gaming laptopban minden megvan a legújabb, nagy teljesítményigényű játékok futtatásához, így a készülék gördülékeny játékmenetet és gyorsan reagáló irányítást biztosít a játékosok számára" — mondta Seo Young-jae, az LG Electronics Business Solutions informatikai üzletágának alelnöke. „Az LG első gaming laptopja, a 17G90Q prémium kategóriás hardverkomponenseivel, nagyméretű és kiváló képernyőjével, valamint kényelmes és karcsú kialakításával emelkedik ki a konkurens termékek közül."

Az LG első gamer laptopja elsőként az Egyesült Államokban és Dél-Koreában lesz kapható 2022 első negyedévében, később pedig más piacokon is elérhetővé válik. 

 

 

(Forrás: gamerguru.co.hu | Kép: DELL)