Jump to content

A Dontnod teaserben mutatta meg RPG-jét, a Vampyrt

2015. 06. 20. 10:00

A Vampyr a Life Is Strange fejlesztéséért felelős stúdió, a Dontnod lassacskán érkező új játéka, melyet még januárban jelentettek be. Azóta kevés hírt kaptunk az RPG-ről, ám nemrég egy teaserrel tért vissza a köztudatba a game.

A Vampyr egy fejlesztés alatt lévő hagyományos RPG, melyhez a készítők az Unreal Engine 4-et veszik alapul és kiadását PlayStation 4-re, Xbox One-re és PC-re is tervezik párhuzamosan.

A játék helyszíne a 20. század elejének Angliája, ahol éppen tombol a spanyol nátha járvány. A vámpírok nem szégyellnek hasznot húzni ebből és egyre merészebben portyáznak London sikátoraiban éjszakánként. A remény azonban még nem halott, hiszen Jonathan E. Reid, egy magasrangú hadisebész és nem mellesleg vampír hazatér, hogy segítsen a lakosságnak.

A probléma csak az, hogy hősünknek is muszáj ennie valamit, így a játék valamennyi karaktere lehetséges áldozata Jonathan „vérszívó szenvedélyének”. Ez azonban nem csak a táplálkozást szolgálja. Az áldozatokat el kell csábítanod, megfelelő helyet és időpontot kell teremtened a lakomához, majd az étkezés által új természetfeletti képességekre tehetsz szert, melyekre a játék valósidejű csatái során lesz szükséged a különböző beállítottságú és fajú rivális vámpírokkal szemben. Képességeidet azonban óvatosan kell használnod, hiszen ezek saját véredbe kerülnek, így komolyan meg kell fontolnod, mennyire gyengülhetsz le az összecsapások során. További érdekesség a játék rendkívül komplex craftrendszere, melynek köszönhetően közelharci és távolsági fegyverekkel és hasznos holmikkal bővítheted arzenálodat.

Forrás és fotó: vg247.com

Írta: Ambróz Nóra