Jump to content

Lézeres szemműtét: A jó grafikához éles szem szükséges!

2019. 05. 09. 10:35

Már minden gamer jól tudja, hogy a videojátékok grafikája évről évre egyre fejlettebb és részletesebb. Velük együtt a kijelzők, monitorok, telefonok és televíziók felbontása, átmérője egyre nagyobb, sebességük pedig egyre gyorsabb lesz. A ma már hétköznapi 1080p mellett sokan használnak 1440p és 2160p, vagyis 4K felbontású és gyors képfrissítésű kijelzőket, amelyek elképesztően részletgazdag grafikát képesek megjeleníteni. Ennek a részletgazdag grafikának az élvezetéhez - vagy éppen az e-sportolók gyorsaságához - fontos az éles látás.

lézeres szemműtét az éles látás egyik legmodernebb, legprecízebb és egyben legkényelmesebb módja. A mindössze 15 perces kezelésnek köszönhetően az ember elfelejtheti a szemüveg és kontaktlencse használatát, és a velük járó összes kellemetlenséget. A beavatkozást követően akár 125%-os látásélességre is szert tehetünk. A műtéttel a magas, akár -12 vagy +5 dioptriát is lehetséges korrigálni.

Gondolom, mindez nagyszerűen hangzik, de ha a szem, a lézer és a műtét szavak egy mondaton belül hangzanak el, az sok emberben felveti a kérdést, hogy mennyire is biztonságos ez az eljárás. A műtétet nagyon alapos, másfél-két órás fájdalommentes, szakorvosok által elvégzett alkalmassági vizsgálat előzi meg. A lézeres szemműtéteket fejlett, magas precizitású lézerrel végzik. Összesen több mint 30 millió beavatkozást végeztek eddig világszerte, a legnagyobb hazai szemészeti lézerklinikán több mint 100 ezret.

Ma már többféle lézeres kezelésből lehet válogatni, amelyek különböző lépésekkel végzik a látás javítását. Magyarországon elérhető kezelések közül az egyik legújabb a Sasszem FEMTO SMART. A kétlézeres eljárás a legnagyobb pontossággal méri és kezeli a szem fénytörési hibáit, ezáltal fantasztikus látásélményt lehet elérni akár rosszabb látási körülmények között is, például szürkületben, este a monitor előtt. Minek köszönhető az eredmény? A lézerkezelést megelőzően a SCHWIND PERAMIS, a világ egyik legkorszerűbb hullámfront és topográfiás mérőeszköze térképezi fel a szemet. Pontossága a hagyományos szemészeti mérőeszközök 3-6-szorosa, másodpercenként 33 képet készít, nagy felbontású hullámfrontos szenzora pedig 45 000 ponton méri be a szem fénytörési hibáit. A mérési adatok felhasználásával a SCHWIND AMARIS 5D lézer elvégzi a szemen a korrekciót.

A Sasszem FEMTO SMART kezelés előnye, hogy akár már aznap játszhatsz a kedvenc videojátékaiddal, illetve 1 napos pihenő után dolgozhatsz is.

A lézeres szemműtéthez 18 év felettinek kell lenned, egy rövid online teszt segítségével előzetesen is felmérheted alkalmasságod. Az alkalmassági vizsgálat online jelentkezés esetén ingyenes. Ha bármilyen kérdésed van még, azt ezen, az eljárást lépésről lépésre bemutató oldalon megtalálod.

Ha nyárra szeretnél Te is Sasszemű lenni, akkor ne habozz, jelentkezz most az ingyenes vizsgálatra!

(Forrás: szerkesztőség)