Jump to content

Az év egyik legjobban várt sci-fi játéka: A No Man’s Sky

2016. 07. 26. 16:00

A játékban űrhajóval járhatjuk a véletlenszerűen generált galaxis 18 trillió bolygóját. Igen, jól olvastuk. 18 trillió bolygó vár felfedezésre! 18 trillió!!! Mindegyik egyedi éghajlattal és faunával.

A No Man’s Sky játékot már a 2013-as bemutatása óta nagy figyelem kíséri és ez nem is véletlen. Igaz a fejlesztő egy aprócska indie játékstúdió, a Hello Games, de bizony nem szabad őket alábecsülni, mert valami fergetegesen jó dologgal készülnek a sci-fi rajongó játékosok kedvére tenni.

Bár a No Man’s Sky alapvető célja felfedezni az univerzum központját, de RPG elemek is visszaköszönnek, mint például, hogy fejleszthetjük az űrhajónk statjait, fegyvereit. Tulajdonképpen lent a bolygókon barangolva egy FPS túlélős, lövöldözős, felfedezős egyveleggel van dolgunk, amit ráadásul nagyon jól sikerült ötvöznie a fejlesztőknek azok alapján amit eddig a játékukból mutattak a nagyérdeműnek.

Bányászhatunk, harcolhatunk, bóklászhatunk, új életformákat fedezhetünk fel vagy a harcképes űrhajónkkal repkedhetünk. Szóval.. bolyközi felfedezők vagyunk és hogy ez pontosan mit jelent az csak rajtunk áll.

Mindenki, aki a játékot játssza egy közös adatbázisba tölti fel az újonnan felfedezett bolygókról szerzett információkat. Az Atlas névre keresztelt adatbázisba általunk bekerülő bolygókat, nővényeket, állatokat és még a jó ég tudja mit, amit találunk, mind mi nevezhetjük el (persze csak a jó ízlés határain belül, ha esetleg valakinek troll gondolatai támadtak volna). Így egy állandóan válrozó és bövülő univerzumban élhetnek a játékosok, aminek sorsát ők maguk is alakíthatják. Szumma szumárum ez a játék nem az a fajta, amivel 10 perceket játszik az ember pár héten át aztán megunja. Redesen zabálni fogja a szabadidőnket, ha egyszer beszippant és ennek még örülni is fogunk.

Sajnos a játék eredetileg tervezett megjelenése előtt 2 héttel elhalasztották azt. Az új PC-s megjelenési dátum augusztus 12-re esik, még PS4-en már elvileg augusztus 10-től is nekivághatunk az univerzum felfedezésének.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: no-mans-sky.com)