Jump to content

League of Legends - Pokolian jó lett a Galio rework

2017. 03. 08. 08:00

Galio sajnálatos módon egy ideje kissé mellőzötté vált az utóbbi úgy néhány évben, de semmi gond, mert a kényszerpihenő után egy igazi szuperhősként tér vissza, az immár óriássá avanzsált vízköpő.

A League of Legends még az előző évtizedben mutatkozott be mára pedig a világ egyik leghíresebb eSport játékaként ismerjük. Ezen az utón azonban rengeteget változott a játék, rengeteg új hős került be, amik egyre vadabb és látványosabb képességeket kaptak. Mondani se kell, hogy egy idő után ez oda vezetett, hogy bizonyos hősök teljesen elavulttá váltak. Ez a problémát a Riot Games kisebb-nagyobb balance pachekkel és esetenként némi hero reworkkel igyekszik orvosolni. Ezek a reworkok néha egész jól bejönnek, lásd például Vlad némi változtatás után újra releváns picknek számított még a tétmeccseken is, bár tegyük hozzá előtte se volt vele olyan nagy baj.

Ugyanilyen parlagon hagyott lehetőségként hevert már rég a szoba sarkában, büntiben, szegény kicsi vízköpő barátunk, de a 7.6-os verzióval végre ráragyogott a szerencse. Első ránézésre semmi különös csak kicsi kihipózták a régit, de ha jobban megnézzük, akkor láthatjuk, hogy az új Galio egy igazi szuperhősként tér vissza. Ott a Superman emblémára hajazó jel a mellkasán, azokat a denevér szárnyakat is mintha láttuk volna már valahol.. Galio lett a világ legbadasabb vízköpője, pedig akad bár durva arcú rokona ezen a bolygón. Az új képességeiről meg ne is beszéljünk. Jobb lesz, ha mindenki elkezdi feltölteni a kriptonit készleteit, mert az új Galio ellene játszani kemény menet lesz.

Ha engem kérdeztek a régi Galioval se volt semmi baj. Orrba-szájba lehetett vele buffolni a csapattársakat, miközben az ellenfeleket is szépen el lehetett kapni vagy egy-egy skillcomboval letépni az arcukat. De a mai hősfelhozatal teli van ugráló, szökdelő és teleportáló egyedekkel, akik lazán körbetáncolták Galio teljes arzenálját. Most meg nézzük csak meg:

Passive: Colossal Smash

Q: Winds of War

W: Shield of Durand

E: Justice Punch

R: Hero’s Entrance

Az új Galio skilljeit elnézve még mindig lehet felső ösvényes karakter, de többé már nemigen fogunk vele a középső ösvényen találkozni, helyette viszont eltudjuk képzelni lentre supportként vagy akár erdőzni.

(Forrás: riftherald.com Kép forrása: riftherald.com)