Jump to content

Path of Exile – Hasznos tippek a napi labirintushoz

2017. 03. 13. 08:39

Legyünk kezdő vagy új játékosok, a Path of Exile negyedik, Ascendancy nevű expanziójával bekerült labirintusban senki se szeretne sokat időzni és nem is kell, hála néhány remek oldalnak.

A The Labyrinth egy naponta véletlenszerűen újragenerált pálya, teli csapdákkal, rejtvényekkel és az életünkre törő szörnyekkel. Ezt a labirintust kell teljesítenie a játékosoknak, hogy nehézségi szintenként 2-2 Ascendancy pontot tudjanak elkölteni, illetve az útvesztő végén Izaro kincsei is ott várnak minket. Magyarán előbb vagy utóbb le kell tévednünk minden karakterünkkel, hogy Ascendancy osztályt válasszunk magunknak, de nem kell vakon belerohannunk ebbe a lélekvesztőbe.

Egyrészt a Path of Exile Wiki oldalán egy több mint részletes leírás vár minket, ahol mindent elolvashatunk a labirintusról, onnan kedve, hogy hogyan jutunk oda, a csapdákon és különféle plusz kincsek megszerzésén át, egészen az End Game Lab végéig. Nem tudjuk, hogy mire kellenek az ezüst és az arany kulcsok? Kíváncsiak vagyunk, hogy kell-e nekünk trinketet gyűjteni, vagy hogy ki az az Argus és miért tépi le a fejünket? Kezdőként itt gyakorlatilag minden kérdésünkre meg fogjuk tudni találni a választ, ha kitartóan böngészünk.

Ha már tudjuk, hogy mi micsoda a labirintusban és melyik csapdán, hogyan verekedhetjük át magunkat, akkor már jók vagyunk, viszont még így is jobbára vakon bolyongunk. Milyen jó lenne, ha lenne egy térképünk ehhez a pályához, nem igaz? Ami azt illeti, van. Egy külön oldal, a POELAB foglalkozik vele, hogy napról-napra részletes ábrákkal, jelmagyarázattal ellátott térképet osszanak meg a labirintus falai között megtévedt játékosokkal. Még azt is megjelölik, hogy az adott térképrészen hol találjuk a kiutat a következő szakaszhoz. A térképek az összes nehézségi fokozaton elérhetőek, így gyakorlatilag tényleg gyerekjátékká válik végigszaladni a mapon. Különösen hasznosnak fogjuk ezt találni, ha a nap labirintus ranglistán szeretnénk elérni helyezést, vagy ha egy konkrét implicit modot szeretnénk kifarmolni egy felszerelésünkre.

Ha még mindezen segítségek végigböngészése után is meggyűlik a bajunk a labirintus teljesítésével, akkor se kell csüggednünk. A POELAB oldalán a térképek és a számos hasznos link mellett egy úgynevezett Labyrinth Services menüpontot is találhatunk. Itt játékon belüli fizetőeszközért felbérelhetünk másokat, hogy végigvigyenek minket az útvesztőn. Én nem javaslom ezt a megoldást, mert egyáltalán nem lehetetlen teljesíteni a labirintust még legnehezebb szinten se. Csupán 75-ös szintű szörnyek lakják és a csapdák kijátszásába hamar bele lehet jönni. Mégis, ha minden kötél szakad, akkor jó tudni, hogy ilyen is van a világon.

További kellemes lootolást mindenkinek!

(Forrás: pathofexile.com / gamepedia.com Kép forrása: pathofexile.com)