Jump to content

Overwatch – Orisa taktikák és trükkök

2017. 03. 28. 10:48

Orisa végre elérhetővé vált mindenkinek, miután véget ért hosszúra nyúlt inkubátoros időszaka a Public Test Region. Mostanra pedig már az élő szervereken is bevethető, így nem árt, ha tudjuk mire képes amikor szembe jön velünk.

Orisa egy hasznos kis tank hős, akit úgy terveztek, hogy megbirkózzon egy olyan szerepkörrel a csapatban, amit eddig csak Reinhardt tudott betölteni. Persze azért Reinhardt és ő különféle képességekkel rendelkezik, de mindketten képesek a beérkező lövedékekkel szemben védelmet nyújtani a csapattársaiknak egy hatalmas pajzs segítségével. Ami igazán nagy előnye Orisa karakterének Reinhardt képességkészletéhez képest, hogy ő letudja tenni a pajzsát (Protective Barrier) és közben sebzést is képest osztani. Hátránya viszont, hogy, ha vele lerakjuk a pajzsot, akkor nem tudjuk mozgatni. Reinhardt megteheti, hogy „spórol a pajzzsal, hogy levédjen olyan ultikat, mint például D.va robbanása vagy a segítségére siethet másoknak. Orisa ezzel szemben leteszi egy fix helyre a pajzsát és még be nem tölt újra a képessége, addig nem is tudja áthelyezni. Az eltérő pajzshasználatnak így mondhatni megvan a maga előnye és hátránya is.

A Fusion Driver Orisa alap támadó eszköze. Egy tárban 150 lőszer van, amivel gyakorlatilag konstans tűz alatt tudja tartani az ellenfeleit. Akár támadásra, akár védekezésre nézzük, csak Bastion vagy Soldier 76 tudja felvenni a versenyt vele tűzerejét tekintve. A nagy tárnak a hátránya a masszív, 2,5 másodperces tárazási idő. D.va-hoz hasonlóan a mozgási sebességünk lecsökken, ha tüzelünk vele, ami némi hátrányt jelent támadásnál. Mindezek ellenére is 10 másodpercig megszakítás nélkül sorozhatjuk vele az ellenséget. Orisa jobbklikkes képessége a Halt! Ez egy lövedék, ami becsapódásának pillanatában kicsit összerántja a közeli, 7 és fél méteres rádiuszon belül található ellenfeleket és még jól be is lassítja őket. A lövedék relatíve lassú (20 m/s), de keresztül tud haladni a pajzsokon, ami nagyon hasznos lehet.

Orisa másik hasznos képessége a Fortify. 10 másodperces CD-je van és cserébe 4 másodpercre 50%-kal ellenállóbbá teszi a sebzéssekkel szemben, valamint csökkenti az őt érő crowd control effektek hatását. Ana altatása, Roadhog hookja vagy Reinhardt ultija hatástalanok Orisara, míg ez a képessége aktív. Sok kellemetlenséget védhetünk ki ezzel, ha okosan és jól időzítve használjuk.

Új hősünk ultija se kutya. A Supercharge nevű képesség megnöveli az összes szövetségesünk sebzését 50%-kal, amennyiben azok 25 méter távolságon belül maradnak az általunk elhelyezett eszközhöz képest. Hátránya ennek az ultinak, hogy a Supercharger elpusztítható (csak200 életereje van) és blokkolható (Sombranak külön élvezet tönkretenni), szóval ne dobáljuk le a pálya széléről, mert úgy nem lesz hatásos. Érdemes lehet tudni, hogy ez a sebzésboost momentán nem adódik össze Mercy képességével. Támadni ezért talán ez az ulti kevésbé lehet hatásos, de a Payloadra elhelyezni nem is rossz ötlet (feltéve, hogy nem esik keresztül rajta egy hiba folytán).

Orisa remek választás Reinhardt alternatívájaként. Egy adott pont védelmezésében nagyszerűen megállja a helyét és kielégítő támogatást tud nyújtani a csapatának. Zarya vagy Winston mellé remek választás. Amitől nagyon tartanunk kell Orisaval, az Pharah. Ugyan a Fusion Driverrel lőhetünk rá, de távolra ez olyan pontatlan, hogy körberöhög minket az ellenfél, plusz mivel nem is igazán tudunk gyorsan mozogni.. könnyedén megsemmisíthetnek minket néhány kóbor rakétával. Tracer és Sombra szintén idegesítő ellenfelek, de meg se közelítik azt a frusztrációt, amit egy jó Pharah okozhat. Érdemes észben tartani, hogy a fegyverünk távolra szinte semmit nem ér. Közepes vagy közeli távolság az, amire érdemes használni és akkor is fejre kell vele menni. A Halt! okos használata segíthet becserkészni ellenfeleinket vagy akár lerántani őket a számura biztonságot jelentő fedezékekről, párkányokról. Tökéletes választás Symmetra vagy Reinhardt pajzsán keresztül lőni. ne becsüljük alá a Fortify képességet sem. Használatával leküzdhetjük Symmetra tornyainak lassító hatását, bátran rátámadhatunk Ana-ra, de még Reinhardt Charge képességét is túlélhetjük vele. McCree ugrott a nyakunkba? A Flashbang se probléma, amíg kéznél van a Fortify képességünk.

Orisa egy jól bevethető és rendkívül sokoldalú hős. Nagy szüksége volt az Overwatchnak egy hasonló tankra. Ne riadjunk vissza, ha elsőre nem jön vele össze minden. Érdemes adni neki egy kis időt, ráérezni és rendesen kitanulni az irányítását.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)