Jump to content

Egész jó kis verekedős játék lett ez az Arms

2017. 06. 21. 18:21

A Nintendo eddig tökéletesen egyengeti a Switch konzol útját. A Breath of the Wild és a Mario Kart 8 Deluxe után egy újabb fergetegesen jól eltalált játékkal lepték meg a játékosokat, ami nem más, mint az Arms.

Az Arms egy egyszerű, de nagyszerű verekedős játék, ami bár könnyed szórakozást ígér, mégis megvannak a maga mélységei. Minden egyes karakternek megvan a maga speckó képessége és egy csomó féle kart és kesztyűt használhatunk, amik további kombinációkat tesznek elérhetővé, de alapvetően minden a jó reflexeken, a stratégiai lehetőségek jól időzített kihasználásán múlik. Ha ügyesek vagyunk, akkor jól arcon fogjuk tudni billenteni az ellenfeleinket, ha pedig nem, akkor jobb ha bírjuk a Bud Spencer féle pofonokat. Az se minden, hogy hol küzdünk, a különféle változatos pályaelemek beépíthetők a stratégiánkba és felhasználhatók az ellenfeleink legyőzésére. A játék teljes mértékben a PVP küzdelemre épít, de nem csak 1v1 vagy 2v2 felállások között váltogat a rendszer, hanem időközökként bedob egy-egy minijátéknak beillő pályát. Az egyik ilyen pályán egy időzített bombával kell röplabdáznunk, a másikon meg az ellenfelünket kell kosárra dobni. Igazi üdítő változatosság ez, ami még véletlen se engedi, hogy monotonná váljon a játék.

Hogy azért nem csak egy ilyen kis céltalan ökörködésről szól a Nintendo eme Switch exkluzíva, azt jól mutatja, hogy a játék saját ranked rendszert is kapott. Ahhoz hogy ehhez csatlakozhassunk, előbb le kell tolnunk négyes szinten a játék egyjátékos kampányának beillő Grand Prix módot. Mire ezzel végzünk, addigra meg fogunk ismerkedni a legtöbb pályával, egy rakás ellenféllel és a játék alapjaival, valamint itt kezdhetjük el gyűjtögetni a játékon belüli vagyonunk. A pénzből különféle minijátékokba nevezhetünk, amiknek a végén véletlenszerű jutalmakat bonthatunk ki, így szerezvén új karokat és kesztyűket. Ez a megoldás lehet nem mindenkinek fog tetszeni, de szerintünk sokkal jobb ötlet volt ezt választani a fejlesztők részéről, mintha csak nyitnánk egy lootbox-t, mint az összes többi játékban.

Az Arms nehezen összehasonlítható  más verekedős játékokkal és talán nincs is rá szükség. Megvan ennek a játéknak a saját mélysége, miközben mégse próbálja meg magát túl komolyan venni, inkább a szórakoztatásra törekszik és az viszont tényleg nagyon megy neki.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)