Jump to content

Far From Noise – Egy élet a szakadék széléről

2017. 11. 13. 18:51

Holnap, azaz november 14-én  érkezik meg az a Far From Noise, ami egy olyan dialógusokra épülő narratív játék lesz, ami szó szerint egy szakadék peremén egyensúlyozva elmélkedik majd velünk az élet nagy kérdéseiről.

A Far From Noise története egyetlen napot és éjszakát ölel fel időben, ahol a játékos által alakított karakter bent rekedt egy a szakadék szélén táncoló autóban. A játék tehát egy olyan szituációt merevít ki, amiből bármelyik következő mozdulat vagy szó lehet egyben az utolsó, viszont egyben remek lehetőség életértékelő gondolatfuttatások megjátszására. A történetet tovább színesítve mindenféle szokatlan beszélgetőtársak látogatnak majd el hozzánk, miközben azon agyalunk, hogy hogyan tovább ebből a meglehetősen szorult helyzetből.

Ahogyan azt George Batchelor, a játék megálmodója is kifejtette, a Far From Noise játékmenete teljes egészében a dialógusokon alapszik. Ugyan az autónkban rekedtünk egy szakadék szélén, ahonnan látszólag nem megyünk már sehova, de valójában még hosszú utat járhatunk be a gondolataink és a párbeszédek segítségével. Az pedig, hogy ez az utazás merre visz minket és hova jutunk el, na az csak a játékoson múlik. Utazásunk során mindenféle élőlények társulhatnak hozzánk, hogy közösen bámuljanak bele velünk a végtelennek tűnő naplementébe, miközben ide-oda billegünk élet és halál között. Hogy hogyan végződik a történetet? Sose lőnénk le, de annyit elárulunk, hogy számos befejezés lehetséges.

A holnapi nap folyamán PlayStation 4-re érkező Far From Noise külön elismerést érdemel, amiért ezt a meglehetősen szokatlan, de mégis megkapó történetet, egy hangulatában és színvilágában tökéletesen passzoló grafikával tárja a játékosok elé. Ha értékeljük az olyan játékokat, amik elgondolkoztatnak és van valódi mondanivalójuk, akkor ezzel mindenképpen érdemes lesz egy próbát tenni. Aztán csak óvatosan odafent.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)