Jump to content

Létrejön az AirDrop hasonmása az Android számára

2019. 07. 04. 11:15

Az új technológia az AirDrop-hoz hasonlóan működik, azzal a különbséggel, hogy a fájlátvitelhez Wi-Fi-t és Bluetooth-t is használ, internet kapcsolat nélkül.

A sikeres adatátvitelhez szükséges, hogy a felhasználók közel legyenek egymáshoz. A fájlmegosztó Fast Share nevet kapta. – írja a Digital Trends.

A technológia egyszerű: bekapcsolt állapotban mutatja a közeli, támogatott eszközöket, és néhány érintéssel lehetővé teszi az adatmegosztást. A Fast Share a Chromebookokkal és még a Wear OS-szel is működik, de az iOS felhasználók számára külön alkalmazásra van szükségük.

Azt egyelőre nem tudni pontosan mikor indul a Fast Share.

Az Android Q-n már nem lesz Android Beam, amely lehetővé teszi a fájlok átvitelét az NFC-t használó eszközök között. A Fast Share egy új megoldás, amely az iOS-féle AirDrop-ra emlékeztet minket elsősorban.

Elég lesz a készülék nevének konfigurálása, valamint a Bluetooth és a földrajzi helymeghatározás engedélyezése a beállításokban. Ezután aktiválnia kell a Fast Share-t két olyan eszközön, amelyek egymáshoz közel helyezkednek el, és a többiet elvégzik.

(Forrás: gamerguru.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)