Jump to content

Az Apple kiemeli a Store-ban a DLC nélküli játékokat

2015. 02. 13. 12:00

Sajátos szó összetétel a freemium, mely a free azaz ingyenes és a prérmium közös gyermeke. A jelentése kissé keserédes, ugyanis azokat a játékokat nevezik freemiumnak, melyek ingyenesen elkezdhetőek, ám egy bizonyos pont után fizetned kell, ha szeretnél tovább haladni.

Az egész jelenség bosszantó. Ezzel még az Apple is egyetért. A MacStories élesszemű újságírója felfedezte, hogy egy új játékkategória készülődik az App Store-ban, melyet „Pay Once & Play” azaz „egyszer fizess és játssz” névvel illettek. Alapvetően ezek a játékok lennének azok, melyek anélkül is játszhatóak, hogy különböző DLC-ket kéne beszerezned vagy időközönként a haladásért fizetnél.

Ez mindenképpen egy üdvözölt lépés, noha a DLC-k esetében nem mindig annyira rossz a helyzet. A kiegészítők inkább az alapjátékok rajongóit célozzák meg, bár valóban megtévesztőek lehetnek, ha valaki egy bizonyos összegért minden kapcsolódó tartalmat is egyben meg akarna szerezni.

A változtatás jelenleg csak az Egyesült Királyságban látható, ám valószínűnek tartjuk, hogy hamarosan más régiókban is elérhetővé válik.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra