Jump to content

Az App Store elutasította a The Binding of Isaac-et

2016. 02. 08. 12:00

A The Binding of Isaac úgy látszik, túl súlyos az App Store számára. Az Apple visszautasította a Nialis iOS App Store verzióban beküldött játékát arra hivatkozva, hogy a gyermekek ellen elkövetett erőszaknak semmilyen formában nincs helye a kínálatban.

A Nicalis vezetője, Tryone Rodriguez nemrégiben a visszautasítás képét tweetelte. Úgy látszik a probléma a tartalommal van, mely erőszakot és visszaéléseket mutat egy gyerekkel szemben. Ez az App Store-ban nem megengedhető.

Ennek ellenére számos játék van, az App Store kínálatában, mely legalább annyi, ha nem több erőszakot tartalmaz gyerekkel szemben, mint a The Binding of Isaac, bár kétségtelenül a humoros, könnyed vagy éppen, mint a Limbo esetében extrém csomgolásba bújtatva. Valószínűleg a visszaélés rész volt azonban, ami az Apple számára soknak bizonyult, ugyanis a The Binding of Isaac bárhogy is nézzük egy ilyen traumát átélt gyermek története.

Vitatkozhatnánk, hogy a tartalom művészileg és narratíváját tekintve is megfelelő stílussal rendelkezik, míg a történet maga sosem válik egészen explicitté. Meglátjuk, hogy a Nicalis fellebbez-e majd a hivatalos döntés ellen.

(Forrás: vg247.com)