Jump to content

Elhalasztva a Japán Pokémon Go indulás

2016. 07. 19. 12:00

Már majdnem mindenhol elérhető hivatalosan is a Pokémon Go, de a Niantic szerint a Japán megjelenéssel még kicsit várni kell.

A franchise szülőföldjének számító ország pont az ahol még nem játszhatják a Pokémon Go játékot az emberek. Képzeljük csak el. Senki se játszik még Pokémon Go-t Japánban. Abszurd. Pont azt az országot kell a végére hagyni ahol a legtöbb rajongója van a játéknak?

Akkor most mi a helyzet? Mikor kapják meg szegény Japán rajongók az okostelefonjukra a pokémonvadász eszközt? A Niantic vezérigazgatója szerint a Japán infrastruktúra momentán nem elég jó, hogy kezelje a játékot. Még abszurdabban hangzik.

„A jelenlegi szerverkapacitás nem elég erős Japánban”, mondta a Forbes riporterének John Hanke a Niantic vállalattól. Jelenleg is nagyban dolgoznak azon, hogy az akadályokat elhárítsák és egy az igényeknek megfelelő szerverparkot dobjanak össze, ami majd kitart, amikor a játék elindul nagyban. Tény, hogy iszonyatos terheltségre lehet majd számítani és valószínűleg erre szeretne felkészülni a cég, így feltételezhetjük, hogy nem a Japánok szerverparkjai a vackok, csak olyan iszonyatosan hatalmas terheltséget fognak kapni a játék Japán szerverei az induláskor, amire egyszerűen muszáj erősen felkészülni, de úgy két kézzel kapaszkodósan.

Nem butaság tehát kicsit jobban felkészülni a Japán debütálásra a Niantic vállalatnak. Pláne, hogy az eddigi országokban is napi szinten tapasztalni szerverproblémákat. Pláne, hogy a Japán fogyasztók első benyomása a játék felé rendkívül fontos. Pláne, hogy momentán egy kis várakozással csak fokozzák az érdeklődést.

A Niantic becslése szerint még a hónap vége előtt kijön a Pokémon Go Japánban is.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: reuters.com)