Jump to content

Ránk szól a Pokémon Go, hogy ne játszunk vezetés közben

2016. 08. 11. 13:00

Legutóbbi frissítése óta minden arra érdemes felhasználóját figyelmezteti a Pokémon Go applikáció, hogy vezetés közben ne a pokémonokat vadássza.

Valószínűleg mindenki tudja, hogy nem egészséges dolog se ránk se a környezetünkre nézve, ha a kormánykerék mögül nyomkodjuk a telefonunkat, pláne menet közben. Ennek ellenére a Niantic és a The Pokémon Company úgy érezte, hogy kell még egy kis extra emlékeztető. S én azt gondolom teljesen jól látják a helyzetet. A népszerű mobiljáték nagyon jópofa és nagyon ötletes, de nem vezetés közben. Igaz nálunk telefonálni se lehetne alapból vezetés közben, de sajnos sokan ezt se tartják be. Talán egy ilyen kis emlékezető magától a játéktól segít.

Viszont egy kicsit a függők kedvére is tett a cég. Visszaadták az akkumulátor kímélő opciót, legalábbis iOS-re (Androidosok is remélhetőleg visszakapják ezt a hasznos funkciót minél hamarabb). Így kedvenc iPhone telefonunkról ismét tovább nyúzhatjuk a pokémonvadász applikációt.

Közlekedjünk felelősségteljesen akár gyalog akár autóval tesszük azt. Vigyázzunk magunk és a körülöttünk lévők épségére is. Egy ritka pokémon sem éri meg, hogy baj legyen, márpedig a baj olyan hamar megvan, ha nem figyelünk.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)