Jump to content

Azért még mindig bőven van pénz ebben a Pokémon Go játékban

2016. 09. 03. 11:00

Hiába, ha valami siker, akkor siker. Hiába megy a nyafogás, hiába vártak sokan többet a Pokémon Go játéktól, mint ami végül lett, azért így is szépen hoz a konyhára.

Már az első hónap 200 millió dolláros bevétele után látszott, hogy a Niantic játéka szépen boldogul az első hetek hype időszakán túl is. Aztán jöttek a morgások, meg gyűltek az elégedetlenkedő játékosok, meg hát az is elég megosztó volt, hogy a cég szépen elkezdte kiszórni a csalókat (nagyon helyesen btw). Mostanra biztos sok telefonról lekerült a játék, de sokkal többön maradt ott és két hónap után már 440 millió dolláros bevételt tudhat maga mögött a játékot fejlesztő csapat. Ez azt jelenti, hogy nem hogy alábbhagytak volna a játékosok a kezdeti időszak után a játékra való költéssel, de még rá is tettek pár millió lapáttal. Ezzel a bevételmennyiséggel ez a kis mobil játék sikeresen magamögé parancsolt jó néhány Hollywoodi produkciót a bevételeket illetően.

Ráadásul az igazi buli még csak ezután fog indulni, ha a Niantic által tervezet és beígért funkciók szépen sorra megvalósulnak. Felvirágzik majd a pokémon csere-bere kereskedelem és az érdeklődés is új szárnyra fog kapni a játék iránt a második generációs pokémonok megjelenésével.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)