Jump to content

Pokémon Go – Egy kis séta a pokéhaverral

2016. 09. 04. 10:00

Minden pokémonunkat egyformán szeretjük.. hát persze, de azért mindenkinek van egy kedvence. A Niantic új funkciót vezetett be, hogy ezt ki is tudjuk fejezni.

Annak ellenére, hogy micsoda siker lett a Pokémon Go, illetve, hogy még két hónap után is milyen hihetetlen mennyiségű bevételt termel, mégis csökken a játékosbázisa. Persze ez várható volt. A kezdeti hype alábbhagyása után tudván tudvalevő volt, hogy sok telefonról le fog kerülni az app. Viszont akik maradtak ennyi idő után is, azokra már valószínűleg lehet alapozni és őket szeretné is megtartani a Niantic így aztán sorra jönnek elő az újdonságokkal.

Ilyen például az új un. „Buddy System” (haver rendszer), ami lehetővé teszi, hogy reprezentáljuk ki a mi kis kedvenc pokémonunk széles-e világon. A kiválasztott pokémon megfog jelenni az avatárunknál a profil képernyőn és akár le is cserélhetjük bármikor, de ügye ilyet nem tesz az ember a legjobb pokéhaverjával nyomos indok nélkül. Ezen felül persze más haszna is van ennek a rendszernek. A kiválasztott pokémonok cukorkát gyűjtenek a saját fajtájukhoz még sétálgatunk velük. Ezt a tojáskeltetős rendszerhez hasonlóan kell elképzelni. Annyit már most elárult a Niantic, hogy ez csak a kezdet és a Buddy System tovább fog bővülni. Hogy aztán ez például azt jelenti-e, hogy a kis kedvencünk majd esetleg beszáll mellénk a csatáknál vagy mire gondolt a cég, az most még rejtély.

(Forrás: pokemongolive.com Kép forrása: pokemongolive.com)