Jump to content

A Pokémon Go segít megakadályozni az öngyilkosságokat a hírhedt Japán szikláknál

2016. 10. 04. 12:00

A Japán sziklák már több tucat tragikus halált láttak az évek során, de ez remélhetőleg mostantól kicsit mérséklődhet, hála a Pokémon Go játéknak. Ki gondolta volna?

Talán már hallottunk a Japán tenger partjainál elnyúló Tojinbo szikláiról, amely sajnálatos módon nem a csodálatos látványáról, hanem tragikus öngyilkosságok sorozatáról vált híressé. Csak az utóbbi néhány évben több mint 150 ember lépet le ezekről a sziklákról a biztos halált jelentő mélységbe. A hivatalos szervek komolyan küzdenek a kialakult helyzet megoldása végett, de mint kiderült a Pokémon Go is tudd tenni valamicskét a helyzet mérséklése végett.

A Japán Times szerint az öngyilkosságok száma drasztikusan visszaeset augusztus és szeptember hónapban. Yukuo Shige, korábbi rendőrtiszt és egy öngyilkosságokat megakadályozni szándékozó non-profit szervezet alapítója úgy hiszi, hogy ennek oka a Pokémon Go lehet. A játéknak köszönhetően megnőtt a forgalom a szikláknál, így pedig csökkent az esélye, hogy valaki egyedül maradjon és véget vessen ott az életének.

Úgy tűnik, hogy a sok panasz, visszaélés, rablás és közlekedési incidens mellett bizony akadnak pozitív hatása is a játéknak, csak valahogy a társadalom és közösségformáló szerepéről, illetve a fentiekhez hasonló esetekről ritkábban esik szó.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)