Jump to content

Animation Throwdown: Quest of Cards – Kártyajáték sorozatfüggőknek

2016. 10. 31. 15:00

Imádod az animációs sorozatokat? Élsz-halsz a Family Guy meg az Amerikai Fater sorozatokért? Még most is a Futuramat siratod? Akkor van számodra egy játékom, amit imádni fogsz.

Rengeteg kártyajáték érhető el mobilra és több-kevesebb sikerrel mind megpróbál valamit felmutatni, amivel megtud minket fogni és kitűnni a tömegből. A legtöbb sajnos elbukik, de nem úgy az Animation Throwdown: Quest of Cards, amely a Fox animációs sorozatainak szereplőivel operál. Persze komplexitásában ez a kártyajáték meg se közelít egy Blizzard féle Hearthstonet, de ad valami mást, amit csak ő tud.

Képzeljünk el kártyajátékot, ahol találkozik a Family Guy univerzuma az Amerikai Fater világával, Bob Burgerfalodájával és a Futurama féle 2999-es földi valósággal. Ha ezen a ponton nem keltette fel a dolog az érdeklődésünket, akkor hagyjuk is az egészet a csudába, de ha kicsit is szeretjük bármelyik sorozatot, akkor imádni fogjuk ezt a játékot. A hangulat, a zene, minden tökéletesen ötvöződik kedvenc rajzfilmjeinkből, hogy egy tökéletes világot alkossanak meg a mi szórakoztatásunkra. Képzeljük csak el, ahogy egy vad kártyacsata közepette Brian és Roger igyekszik odaszólni a másiknak. Hamisítatlan élmény.

Persze azért nem minden ilyen szép. Nem véletlen nem a kártyajátékok szerelmeseinek, hanem inkább a sorozatrajongóknak ajánlom ezt a játékot. Az Animation Throwdown: Quest of Cards egy remek ki játék és rengeteg újdonságot tartalmaz, ha még soha nem játszottunk hasonló játékkal. Maguk a meccsek kicsit egysíkúak. Lerakunk egy kártyát, amivel szemben az ellenfél is lerak egyet és így tovább, remélve, hogy a mi lapunk lesz az erősebb és áttudjuk ütni az ellenfelünk védelmét, hogy megsebezhessük. Azért vannak egymást erősítő lapok és kicsit több időt rászánva a játékra igen ütős paklikat összelehet rakni, de olyan igazán innovatív dolgot nem fogunk látni, ha már van mögöttünk néhány kártyajáték. Ami mégis ötletes, hogy bizonyos kártyákat lehet kombinálni egymással, aminek eredményeként egy új lapot kapunk (már ha kifejlesszük). Ezek néha igen viccesek tudnak lenni és sok sorozatos utalás is akad, de ez mind csak akkor értékelhető és élvezhető igazán, ha rajongók vagyunk.

Egy próbát mindenkép megér tenni ezzel a játékkal egy unalmas pillanatunkban, ugyanis nagyon szórakoztató tudd lenni, ha adunk neki egy esélyt, ráadásul ingyenesen elérhető iOS-re és Androidra.

(Forrás: gamerguru.hu Kép forrása: play.google.com)