Jump to content

Irán betiltotta a Clash of Clans játékot

2016. 12. 28. 10:06

Az iráni kormány évek óta cenzúrázza az internetet, hogy megvédje polgárait a nem megfelelőnek ítélt vagy éppen radikálisnak tartott tartalmaktól, de most új szintet léptek.

Az iráni kormány időről időre lecsap a cenzúra erejével azokra az interneten felelhető anyagokra, melyeket állampolgárai lelkületére nézve ártalmasnak tart. Ennek a, ha nem látom, akkor nem fáj hozzáállásnak a legújabb áldozata a Clash of Clans mobil játék. Az ország Igazságügyi Minisztériuma javasolta az app blokkolását, annak az égisze alatt, hogy a fiatal elméket megóvják a negatív befolyásolástól.  Egészen pontosan a kormány szerint a CLash of Clans törzsi háborúskodásra buzdít.

Az app azután került a betiltandó tartalmak listájának élére, hogy egy pszichológusoktól származó tanulmány megállapítása szerint erőszakra és törzsi háborúskodásra sarkal, miközben rendkívül addiktív, írja a Vocativ.

Nem ez az első, hogy mobilos játékra csap le az iráni kormány. A Pokemon Go is hamar tiltólistára került anno. Ez volt az első, hogy egy egész ország tiltotta ki a Niantic barangolásra ösztönző játékát. Az intézkedés mögötti motiváción el lehet gondolkodni, de egy biztos, az iráni lakosok a legnépszerűbb mobilos alkalmazásokról maradnak le így, hacsak nem kerülik meg valahogy a cenzúrát.

(Forrás: vocativ.com Kép forrása: clashofclans.com)