Jump to content

Super Mario Run – Nemsokára tölthetjük Androidra

2016. 12. 31. 08:51

Mario korunk legendás vízvezeték-szerelője annyit készülődik az Androidos megjelenéssel, hogy a hercegnő már rég családot alapít a sárkánnyal, mire egyáltalán elindul megmenteni.

Holott iOS rendszerek alatt már régóta nyúzhatjuk a Super Mario Run játékot, Androidon se híre se hamva nem volt eddig a megjelenésnek. Most se lettünk közelebb annál, hogy majd valamikor 2017-ben, de legalább már elindult az előregisztráció. Tulajdonképpen ez annyit takar, hogy a Play Áruházban jelezhetjük, hogy érdekel minket a játék, így ha elérhetővé válik letöltésre, akkor kapunk egy értesítést.

A Nintendo már régóta szemezett a mobil platformmal, de a Super Mario Run az első igazi okostelefonokra készült játékuk. A nyitás mindenesetre jól sikerült. 40 millió letöltést ért el 4 nap alatt a játék. Igaz ebből nem tudni hányan vásárolták meg az ingyenes verzió kipróbálása után a 10 dolláros teljes verziót.

Maga a játék hozza a Super Mario játékok színvonalát. Alapjában véve roppant egyszerű és könnyen kezelhető, de azért vannak mélységei. Fontos a jó időzítés és a reflexeinket is rendesen próbára teszi a játék, miközben akár egyetlen egy ujjal is tökéletesen irányíthatjuk. Mario alapból rohan előre, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy ugrálunk, a kérdés csak az, hogy mekkorát? A kijelző megérintésének hosszával szabályozhatjuk az ugrás erejét. Izgalmas, pörgős játékmenetet kapunk sok érdekes elemmel, ami tovább bonyolítja az életünket és a különféle érmék begyűjtését. Dióhéjban ennyi.

Egyszerű, de nagyszerű. Az embereknek láthatóan tetszik a Nintendo mobil játéka, csak valahogy Androidra nem akart még eddig megjelenni. Regisztráljunk itt az értesítőért, hogy az elsők között csaphassunk le rá, amikor végre megérkezik.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)