Jump to content

Kína biztonsági kockázatot lát a Pokemon Go alkalmazásban

2017. 01. 11. 11:59

Ne számítsunk rá, hogy a közeljövőben a Niantic alkalmazását használva rendezhetünk Pokemon vadászatot Kínában, legalábbis még a cég nem bizonyítja a hatóságok felé a Pokemon Go megbízhatóságát.

Kína cenzorainak kinyilatkoztatása szerint nem fognak engedélyezni semmiféle AR játékot, míg nem győződtek meg arról, hogy az veszélyes vagy sem az emberek és a nemzet biztonságára nézve. Magyarán a kínai kormány nem szeretné, ha kényes vagy akár veszélyes területek felé kószálna bárki egy vad Pikachu után kajtatva.

Nyílván ez egy hatalmas piac elvesztése a Niantic szempontjából, de egyébként is érdekes a dolog. Ez az eset is jól mutatja, hogy mennyire ellentmondásos jelenleg a kiterjesztett valóság használata napjainkban. Míg néhány ország, mint Kína potenciális fenyegetést lát benne, illetve egy eszközt az emberek mozgatására és manipulálására, addig az USA és más országok nyíltan ünneplik. Igazából mindkét oldalnak lehetnek jó és nyomos érvei. Az is igaz, hogy a személyes biztonságra nézve valahol Kína álláspontját erősíti minden egyes autóbaleset vagy rablás, aminek történetében szerepel egy telefonjába bámuló emberke, de akkor már betilthatnánk ennyi erővel a szabadtéri okostelefonhasználatot. Minden bizonnyal még jó hosszú idő eltelhet, mielőtt az AR technológiát világszerte elfogadnák és az emberek mindenhol élvezhetnék előnyeit.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: vg247.com)