Jump to content

Kaszát kapott a Titanfall: Frontline

2017. 01. 14. 12:34

A Respawn Entertainment lövöldözős játékán alapuló mobilos stratégiai kártyajáték sajnos nem tudott felnőni a névadójára jellemző akciódús játékmenethez, így inkább törölték a fejlesztők az egész projektet.

A Titanfall: Frontline kártyajáték nem lett az az üdítő színfolt a többi iOS és Android applikációk között, amit a neve alapján vártunk volna tőle. Maga a játék a Nexon, a Particle City és a Respawn Entertainment közös munkájaként készülgetett. Egy szokványos körökre osztott stratégiai kártyajátéknak ígérkezett a jó öreg titán robotokkal és pilótáikkal, meg egy tucat fegyverrel megspékelve. Műfaját tekintve tehát hasonlót kell elképzelnünk, mint a CD Projekt Red csapatának Gwent kártyajátéka vagy a Blizzard féle Hearthstone.

Tulajdonképp egy szép kísérlet volt az okostelefonokon trendi kártyajátékok hullámának meglovaglására és a Titanfall név is elég jól adta a készülő játék alá a lovat. Végül azonban részben pont a névadó játék jó hírneve lett az, ami a Frontline vesztét okozta.

Ez lett volna az első mobilokra kijött Titanfall játék, de a bétatesztből hamar kiderült, hogy nincs elég kakaó a játékmenetben. Valószínűleg egy tökéletes középszerű stratégiai kártyajáték lett volna a Frontlineból, ha nem kellett volna méltónak lennie a nagy Titanfall névhez. Mindenesetre a fejlesztők sokat tanultak a projekt fejlesztéséből és reményeik szerint ezt a tudást majd más Titanfall mobiljátékok megalkotásánál kamatoztathatják.  

A Titanfall: Frontline szervereit még egy hétig élvezhetik a teszterek, utána január 20-án végleg leállnak a játék fejlesztésével egyetemben.

Addig is, ha egy kis Titanfall életérzésre szomjazunk, akkor ott a 2016. októberében PC-re, PS4-re és Xbox One-ra megjelent Titanfall 2.

(Forrás: gamespot.com Kép forrása: gamespot.com)