Jump to content

Eddig 2,9 millió dollárt hozott a Fire Emblem Heroes

2017. 02. 04. 20:24

Ha Nintendo meg mobil game, akkor Super Mario Go, legalábbis ez lenne az ember első asszociációja, de ezen lehet, hogy hamarosan változtat a cég február másodikán megjelent free-to-play taktikai RPG-je.

A Fire Emblem Heroes a Nintendo napokban megjelent legújabb mobil játéka. Egy stratégiai elemekkel megturbózott szerepjátékról van szó, amit ingyen letölthetünk és kipróbálhatunk. Így is tett, immár 2 millió okostelefon tulajdonos. A játék sikerét a letöltések száma mellett az is jól mutatja, hogy rövid idő alatt máris kereset 2,9 millió dollárt a Nintendonak.

Az App Storeban a cikk írásának pillanatában ez a második legtöbbet letöltött ingyenes alkalmazás, míg a Google Play esetében 72 664 letöltést ért el.

A Sensor Tower mobil piacot elemző cég három másik népszerű mobil játékkal hasonlította össze a Fire Emblem Heroes alkalmazás indulási napját. A játék nem tudta lenyomni a Pokemon Go vagy a Super Mario Run alkalmazásokat, de tegyük hozzá nem is csaptak a megjelenése előtt akkora médiafelhajtást körülötte. Összességében nézve bőven tisztességgel helytál a program. Ez a Nintendo második mobil platformra szánt játéka és eddig úgy állnak a dolgok, hogy a cégnek teljesen bejött a platform felé való nyitás.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)