Jump to content

Még mindig a Pokemon Go a legmenőbb mobil játék

2017. 02. 04. 09:55

Az okostelefonok világában már teljesen természetes, hogy a mobileszközeinket nem csak kommunikációra, de szórakozásra is használjuk. No de milyen mobiljátékokat érdemes ma kipróbálni, ha valami igazán jót keresünk?

Rengetegféle, a legkülönfélébb kategóriákba sorolható mobil játék érhető már el az egyszerű kirakósoktól kezdve egészen a kiterjesztett valóságot használó appokig. Napjainkban a csapból is a Pokemon Go meg a Super Mario Run folyik, de vajon hová tűnt a jó öreg Angry Birds és mi a helyzet mostanában Candy Crush fronton?

Ha valami új mobil játékot keresgélünk az üresjáratok kitöltéséhez, akkor megtehetjük, hogy vadul belevágunk végigpróbálgatni az összes cuccot, ami csak az utunkba kerül, vagy utánanézhetünk melyek mostanában a legkedveltebb játékok. A Nielsen médiakutató vállalat hétről hétre monitorozza, hogy melyek az épp legkedveltebb mobilos játékok. Például a 2017. január 28-al véget érő hét kimutatása így nézett ki:

Hogy a Pokemon Go elől van egy ilyen listán, azon senki se lepődik meg, de például a szintén sokat emlegetett Super Mario Run csak a hatodik, bár gyorsan tőr felfelé. A lista többi tételét se kell sokat magyarázni, mind jól ismert nevek. A Candy Crush darabra még mindig simán uralja a statisztikát. No, de mi a csoda az a Covet Fashion és hogy került a harmadik helyre? Kérem ez egy modell öltöztetős játék divatdiktátoroknak. Ez a számomra meglepően népszerű app több mint 150 márka ruháit és kiegészítőit vonultatja fel. Valamit biztos tud a program, hogy ilyen népszerű, így ha nyitottak vagyunk a témára, akkor bátran tegyünk vele egy próbát.

Azért érdemes szétnézni a listán túl is, pláne ha nem vagyunk oda a divatvilágért és a cukorka rendezés se hoz minket lázba. Én személy szerint a Fallout Shelter alkalmazást ajánlanám. A posztapokaliptikus bunkermenedzselés egészen szórakoztató tud lenni, ráadásul folyamatosan fejlesztik a programot és folyton jön hozzá valami szezonális újdonság. Ezen felül még jó szívvel tudom ajánlani hasonszőrű sorozatfüggőknek az Animation Throwdown: Quest of Cards alkalmazást. Nem vetekszik egy Hearthstone mélységeivel, de megvan a saját bája, ráadásul a Fox napjainkban népszerű szinte összes animációs sorozata képviselteti magát benne.

Akkor se búslakodjunk, ha az újdonságok helyett inkább valami régimódira vágyunk. Mobil front már erre is bőven akad megoldás. Például az eredetileg 1993-ban megjelent Myst nemrég érkezett meg Androidra, iOS-en pedig már rég elérhető, de még akár a jó öreg RollerCoaster élményt is feleleveníthetjük, ha arra szottyan kedvünk.

(Forrás: gamerguru.hu Kép forrása: gamerguru.hu / vg247.com)