Jump to content

Túl az 1 milliárd dolláros összbevételen a Pokemon Go

2017. 02. 05. 12:07

Nem tud megállni a Pokemon Go, de a jelek szerint még csak lassítani se akar. A Niantic applikációja egy olyan újabb bevételi rekordot állított, amit még jó ideig senki se fog tudni überelni.

A Sensor Tower kimutatása szerint a Pokemon Go rekordidő alatt érte el az 1 milliárd dolláros összbevételt. Előtte még egy app se tudta ilyen hamar összehozni ezt az összeget. Az 1 milliárd dolláros összeget alig 7 hónap alatt szedte össze a játék, mióta megjelent 2016. júniusában.

Csak hogy legyen mihez viszonyítani: A Clash Royale még most se érte el az 1 milliárd dollárt, habár 10 hónap után már elég közel van hozzá.

A Pokemon Go növekedése is szépen tartja magát. Ez előtt utoljára decemberből vannak adataink, amikor is 950 millió dolláros összbevételnél járt a program. Ez azt jelenti, hogy az utolsó 50 millió dollárt egyetlen egy hónap alatt hozta össze és ez a hónap még csak nem is tartogatott semmi különösebb eventet.

A jelentés szerint a Pokemon Go bevétele 18 millió dolláros értéken tetőztek a megjelenés hónapjában, de a napi bevétel valószínűleg elérheti a 2,5 millió dollárt is, különösen az olyan limitált ideig tartó eventek idején, mint amilyen a karácsonyi volt. Vajon a Nintendo mobil játékai képesek lesznek a Pokemon Go nyomába érni vagy ne adj isten megdönteni az általa felállított rekordokat?

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)