Jump to content

Tovább szárnyal a Fire Emblem Heroes

2017. 02. 11. 12:52

Még csak néhány kifejezetten a mobil platformra szánt játékkal próbálkozott be a Nintendo, de az már most látszik, hogy bejött nekik a nyitás.

Tatsumi Kimishima a Nintedo vállalat ötödik elnöke beszélt a Timenak arról, hogy mennyire elégedettek a Nintendo mobilos nyitásával. Egyértelmű sikerről van szó. A Fire Emblem Heroes például már most 5 millió dolláros bevételt hozott a cégnek. Ez nem is olyan meglepő hír. Ha követtük az eseményeket, akkor tudhatjuk, hogy a játék már az első napon 2,9 millió dollárt hozott.

Az eddigi kísérletezés bejött a Nintendonak. A Super Mario Run és a Fire Emblem Heroes sikere után komoly önbizalomra tehetett szert a cég ezen a fronton. Bár bevétel tekintetében nem derültek ki részletek, de annyit elárult a cég, hogy az első appot eddig 18 millió alkalommal töltötték le.

A Nintendo vezér szerint három céljuk van a mobil bizniszben. Az egyik az, hogy játékaik eljuthassanak ahhoz a több 10 millió rajongóhoz, akik okoseszközöket használnak, de konzolt nem, miközben remélik, hogy sikerül őket visszavezetni a dedikált Nintendo hardverekhez. Másik fontos cél a Nintendo népszerűségének növelése. A harmadik cél pedig, hogy a mobil egy pillér legyen, egy önmagában is megállni képes üzleti pillér, amely nyereséges.

Nem tudni mennyit költött a Ninendo a Fire Emblem Heroes és a Super Mario Run fejvesztésére, de nehéz lenne elhinni, hogy ilyen számok mellett ne termelnének profitot. A Nintendo lassú és megfontolt közeledése a mobil platform felé beválni látszik.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)