Jump to content

A Pokémon Go végül tényleg megmozgatta az embereket

2017. 03. 15. 13:33

Elhagyatottá vált edző teremek, elárvult kanapék és a Pokémon fogás mellékhatásaként szárnyra kapott örök barátságok tűzdelhetnék a Niantic játékának mesebeli történetét. Azért a valóság se olyan rossz.

A Pokémon Go változást hozott az emberek életébe. De tényleg. Nem mindenikébe, de azért szerintem lehet mondani, hogy a Niantic eltérte a kitűzött céljait. Egyrészt midenki csunyán megszedhette magát, akinek bármiként köze volt a projekthez. Ez már alapból elég jó, nem? Másrészt azt se bánták volna, ha sikerül egy kicsit megmozgatni a játékukkal az embereket. Nos egy tanulmány szerint a Pokémon Go játékosok szignifikáns javulást mutatnak lelépett eredményeik terén a népszerű alkalmazás használatának köszönhetően.

Konkrétabban szólva a kutatás alanyai átlag napi 2000 lépést tettek meg 50 napon át, miközben a Pokémon Go-val játszadoztak. A Pokémon Go játékosok ennél fogva kétszer valószínűbben érték el a napi 10 000 lépéses céljukat. Tudjuk ez az az eszmei napi 10 000-es lépés szám, amit az egészséges életmóddal foglalkozó szervezetek minimumnak jelölnek meg. Szóval, hé.. a Pokémon Go ezek szerint tényleg egészségesebbé tette az embereket, akik játszanak vele. Szép munka Niantic! Szép munka Pokémon vadászok!

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)