Jump to content

Bővítményeket boltolhatunk a mobilos Minecraft projektjeinkhez

2017. 04. 11. 11:19

A Minecraft Pocket és Windows 10 platformra készült verziójának számos limitálója közül a legfájóbb, hogy híján van a közösségi tartalmaknak. Ezt a szarvas hibát orvosolja a játékhoz hozzáadásra kerülő add-on boltocska.

Mi a jó abban, hogy a telefonunkon Minecraftkodunk, ha nem próbálhatjuk ki a legújabb textura csomagokat? Így hamar visszafanyalodik a kalandra éhes builder a PC-s verzióra. Mostantól azonban lesz választás. A Microsoft és a Mojang egy online piacot indít a Pocket és a Windows 10 játékverziókhoz letölthető és a közösség által létrehozott tartalmaknak. Skinek, texturák és komplett világok kerülhetnek az érdeklődök birtokába. Mondhatnák vásárlót is, de direktbe nem fogunk fizetni egy tartalomért se, helyette „Minecraft Coins” beszerzésére megy majd el a valódi pénzünk.

A Minecraft boltján csak regisztrált vállalkozással rendelkezők kaphatnak majd engedélyt az árusításra, plusz ez is megnyirbálja a bevételeket, akár csak más tipikus mobil app áruházak. Azért a sikeres kereskedők egészséges mennyiségű pénzt kereshetnek vele, még ha nem is annyit mintha maguk árusítanák.

A Minecraft mobilos piacához való hozzáférés kezdetben limitált. A publikus Andorid béta április közepétől indul.

(Forrás: minecraft.net Kép forrása: minecraft.net)