Jump to content

Pokemon Go – Repülő típusú Pokemonok

2017. 08. 25. 13:35

A végső célja mindegyik Pokemon játéknak ugyanaz, amit olyan szépen meg is énekelnek nekünk a rajzfilm főcímdalában, azaz hogy „Szerezd meg hát mind”! Ehhez azonban nem árt, ha tudjuk, hogy mit és merre is kéne keresgélnünk.

A Pokemon Go esetében ez a „Szerezd meg hát mind” kihívás egy kicsit nehezebben teljesíthető, mint mondjuk egy Game Boy vagy Nintendo DS játéknál, ennek pedig a legfőbb oka, hogy itt tényleg be kell hozzá utaznod a világot, ha az összes teremtményt a gyűjteményedhez szeretnéd adni. Ez a kis kényelmetlenség persze hasznos is, mert ráveszi a játékosokat, hogy összekapják magukat és kimenjenek a „vadonba” vadászni. Azonban, ha tényleg alaposak szeretnénk lenni, akkor nem árt, ha előtte megnézzük, hogy egyáltalán miféle jószágokat lehet begyűjteni és merre kellene keresnünk őket.  

Először is nézzük meg, hogy mik ezek a Pokemon típusok és mire jók?  Egy Pokemonnak egy vagy két féle típusa lehet és ezek a típusok fognak meghatározni néhány fontos dolgot az adott Pokemonnal kapcsolatosan.  Ilyen dolog lehet az, hogy a harcban milyen más típusú Pokemonok ellen vethetők be hatékonyan és milyen típusok ellen mondhatók kevésbé effektívnek, de azt is meghatározza, hogy hol szeretnek élni, azaz hogy hol tudjuk begyűjtene őket. Összesen 18 különféle típust különböztet meg a játék, amiket most szépen sorra is veszünk.

Bogár  /   Sárkány   /   Elektromos   /   Tündér   /   Harcos   /  Tűz

Szellem  /   Növény   /   Föld   /   Jég   /   Normál   /   Repülő

Méreg   /   Pszicho   /   Szikla   /   Víz   /   Acél  /   Sötét

Repülő típusú Pokemon:

A repülő típus jellemzően valamilyen másik Pokemon típus mellett jelenik meg, de akadnak azért tisztán repülő típusú jószágok is. Mindenesetre, ha a többségük csak részben repülő típusú is, attól még a fellelhetőségükre hatással van a dolog. A repülő típus meglehetősen gyakori és könnyen megtalálhatók a mezőkön, erdőkben és úgy általában minden természet közeli területen, beleértve a játszótereket, parkokat és kerteket.

Összesen  19 repülő típusú Pokemont találhatunk a Pokemon GO  kezdeti 151 Pokemonja között, ezek pedig a következők: Charizard, Pidgey, Pidgeotto, Pidgeot, Spearow, Fearow, Farfetch’d, Doduo, Dodrio, Butterfree, Zubat, Golbat, Scyther, Aerodactyl, Gyarados, Dragonite és a három legendás madár: Articuno, Zapdos és Moltres. Ne feledjük, hogy ezeknek a Pokemonoknak egy része csak evolúció útján szerezhető be. Azt is érdemes megjegyezni, hogy Farfetch’d egy régióspecifikus Pokemon, így az ő befogása valamivel körülményesebb. Erről a nevére kattintva tudhatunk meg többet.  

A fentieken túl, további 19 repülő Pokemont adtak hozzá a játékhoz a Pokemon GO Gen 2 frissítésével.  Ők név szerint a következők: Hoothoot, Noctowl, Ledyba, Ledian, Crobat, Togetic, Natu, Xatu, Hoppip, Skiploom, Jumpluff, Yanma, Murkrow, Gligar, Delibird, Mantine, Skarmory, Lugia, Ho-Oh.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)