Jump to content

Már Rembrandttal is találkozhatunk a virtuális valóságban

2017. 09. 19. 10:28

Az egyik legjobb dolog a virtuális valóságban, hogy olyan lenyűgöző helyekre és korokba vihet el minket, amikről egyébként csak álmodhatnánk, de arra is lehetőséget ad, hogy a történelem olyan nagy mestereivel találkozhassunk, mint amilyen Rembrandt Harmenszoon van Rijn volt.

Az Oculus csapata összedugta a fejét a Force Field VR stúdióval, hogy a Samsung Gear VR experince alá valami igazán lenyűgözőt alkossanak. Az általuk felépített virtuális valóságba lépve lehetősége nyílik a felhasználóknak, hogy ellátogassanak a 17. századi Amszterdamba, azon belül is a híres, neves festő művész, Rembrandt autentikusan újraalkotott otthonába, de ez még nem minden, mert a művészt még otthon is találhatják.

A Meeting Rembrandt teljesen más élményt nyújt, mint a The Night Cafe, amiben Vincent Van Gogh egy olajfestményének világába ugorhatunk bele. A Meeting Rembrandt középpontjában a művész életének legjelentősebb eseménye áll, ráadásul interakciót is kezdeményezhetünk vele a műteremben, miközben ő épp az Éjjeli Őrjárat című klasszikuson dolgozik.

A program már elérhető az Oculus Gear VR áruházból, méghozzá teljesen ingyen. Mivel Samsung VR platformra tervezték, így a megtekintéséghez szükség lesz a cég egy headsetjére, valamint egy kompatibilis telefonra, mint amilyen például a Galaxy S8 vagy Galaxy Note 8, amin futtathatjuk.

(Forrás: Oculus Kép forrása: Oculus)