Jump to content

Miitomo – A Nintendo májusban kihúzza a dugót

2018. 01. 26. 11:38

A Nintendo féle mobil játék/ közösségi háló kísérletből nem sült ki semmi igazán kecsegtető, így a cég hamarosan rövidre zárja a Miitomo történetét.

Még a Super Mario Run és az Animal Crossing Pocket Camp sikere előtt létezett egy olyan, hogy Miitomo. A Miitomo egy olyan mobil játéknak álcázott közösségi platform volt, ami szigorúan véve tekinthető a Nintendo első igazi húzásának a mobil játékok világának irányába. Ha mégse hallottunk még róla, az nem véletlen. Nem lett különösebben nagy siker, pedig iOS és Android alá is kijött.

A cég mostanra úgy döntött, hogy eleget szenvedett a szörnyszülöttjük és május 9-én örök búcsút vesznek a Miitomotól.

A Miitomo egyébként nem indult reménytelennek. 2016-ban egészen az App store alkalmazásait rangsoroló népszerűségi lista élére lőtte ki magát, de onnan aztán gyorsan a mélybe is zuhant. Talán az alapvető funkciók hiánya, talán az alkalmazás bizarr neve miatt, de a felhasználók java egy próbakör után soha többé nem nézet vissza. Végül a chat személyre szabhatóságat hozó frissítés csak megérkezett, de már túl későn.

A felhasználónak helyben az eszközeikre kell majd lementeni a Miifotoikat, még a leállás előtt és biztonsági mentést készíteni minden olyan Sidekick Mii karakterről, amit szeretnének elmenteni 3DS vagy WiiU-n használható QR kódként. A Mii-nk elmentéséhez linkelni kell a Nintendo fiókunk, de így is csak a külsejét menthetjük meg – a személyiségjegyek nem kerülnek mentésre. Sebaj, még mindig ott a Pokémon GO vigasztalódni.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Nintendo)