Jump to content

Nintendo Switchre is kijön a Normal Lost Phone

2018. 02. 22. 16:15

A Normal Lost Phone az a fajta indie játék, ami képes volt egy teljesen egyedi játékélményt kiötleni és azt ráadásul élhetően megvalósítani a okostelefonos felhasználóifelület korlátjain belül.  Ezek után minden szkeptikusságtól mentesen várjuk, hogy március elsején Switch-re is debütáljon.

Ha őszinték akarunk lenni, akkor kevés olyan mobil játék van, amire igazán azt mondtuk, hogy na igen, ez így totál rendben. Aztán jött a Normal Lost Phone, ami olyan volt, mint egy Gone Home vagy egy Life is Strange okostelefonos környezetben. Most ezt a fajta elbeszélő, történetgazdag stílust ismerhetik majd meg a Nintendo Switch konzolok tulajdonosai is, amikor március elsején a Normal Lost Phone megjelenik a platformra.

Mivel az ilyen játékoknak pont az a lényege, hogy magunk fedezzük fel a karaktert és a történetet amibe a megismerése során belecsöppennünk, így nem spoilereznénk el semmit a Normal Lost Phone-ról, így aki nem szeretne többet tudni az a következő bekezdést ugorja inkább át.

Spoiler! – A Normal Lost Phone története úgy indul, hogy belebotlunk egy elhagyatott telefonba. A játékos felveszi a földről a készüléket és a szöveges üzenetek és képek segítségével megpróbál rájönni, hogy ki is lehet az eredeti tulajdonosa. Mondani se kell, hogy ez felvet néhány etikai kérdést, de nem ez a legérdekesebb. A történet előrehalladtával világossá fog válni előttünk, hogy a játék egy eredeti LGBTQ narratívát tár elénk.

Ha tehát egy olyan játékot keresünk, ami empátiát ébreszt bennünk a fő karakterek felé és segít megértenünk egyébként nehezen felfedezhető témákat (legalábbis ezt olvashatjuk a játék leírásában), akkor március elsejétől a Nintendo eShopjában is megtaláljuk a Normal Lost Phone-t.

(Forrás: Seaven Studio Kép forrása: Seaven Studio)