Jump to content

Értékének több mint felét bukta el az Angry Birds játékokat készítő Rovio

2018. 02. 25. 07:54

A Rovio --fejlesztője és kiadója mindennek, ami mérges madaras játékokról szól -- elvesztette  piaci értékének felét, miután a cég a vártnál kevesebb profitot hozó előrejelzést osztott meg.

A magának az Angry Birds játékok fejlesztőjeként és kiadójaként nevet szerző Rovio részvényeinek ára több mint 50%-ot zuhant, miután a cég megosztotta a 2018-as profit előrejelzését.

A TechCrunch riportja szerint, történt ez annak ellenére, hogy a cég 365 milliós bevételt termelt ki 2017-ben, ami egyben 55%-os növekedés az előző éves bevételekhez képest. A cég tehát egyáltalán nem tűnik veszteségesnek, sőt, szépen gyarapszik, de mégsem annyira, ahogy azt a befektetők várták.

A részvények árának eséséhez hozzájárult, hogy a Rovio IPO-ja tavaly októberben még 1,1 milliárd dolláron állt. Most a cég IPO értéke valahol 500 millió dollár alatt van. Ennél is nagyobb gond, hogy az Angry Birds márka már nem az, ami régen volt, még a számos előnyös szerződés és az Angry Birds film ellenére se. A jelenlegi vetélytársak, mint a Candy Crush, a Crash Royale és más hasonló játékok dominálják a mobil játékok piacát, még az Angry Birds már nehezen vonz be új felhasználókat.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)