Jump to content

Végül 250 millió dollárt fizet az Oculus a ZeniMax vállalatnak

2018. 06. 30. 13:05

A Bethesda Softworks szülővállalata, a Zenimax Media 500 millió dollárt szeretett volna kiperelni az Oculus készítőiből a szerzői jogok megsértéséért, de végül az eredetileg célként kitűzött összeg felével távoztak.

A ZeniMax Media általában nem kell, hogy a szomszédba menjen, ha motivációra van szüksége egy kis pereskedéshez, de remélhetőleg az Oculus elleni ügyükből származó legutóbbi diadaluk egy időre lehűti őket. A bíroság úgy határozott, hogy Zuckerberg és vállalata 250 millió dollárt kell kifizessen a ZeniMax-nak, s bár ez csak a fele annak, amit a felperes szeretett volna, azért így is egy elég komoly összegről beszélünk. Ebből az összegből 200 millió dollárt fizet az Oculus szerződésszegés és 50 millió dollárt a szerzői jogok megsértésért. Ugyanakkor a bíroság visszautasította a felperes azon követelését, hogy állítsák le az Oculus headsetek forgalmazását.

Habár ez is jelentős diadal a ZeniMax számára, valójában nem ez az egyetlen függőben lévő perük, amely a VR technológiához kapcsolódik. Tavaly a Samsung ellen nyújtottak be keresetet azt állítva, hogy a Gear VR headset ZeniMax szerzői jogokat sért, ugyanis a hardver részben az Oculus technológiájára épül. Ha ez így rengeteg botrányos állításnak tűnik, akkor még tegyük hozzá, hogy bár kevésbé kapcsolódik ide, de a ZeniMax a Westworld mobil játék készítőit is pereli. Hogy miért? Szerintük túlságosan sok a hasonlóság a Bethesda Fallout Shelter és a HBO féle Westworld mobil játék között.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)