Jump to content

Fortnite Mobile – Túl a 100 millión letöltésben és bevételben egyaránt

2018. 07. 05. 00:05

A Fortnite még fél éve se, hogy megvetette a lábát mobilon (iOS), de már így is elképesztő rekordokat állít, nem is beszélve az elmondhatatlan mennyiségű pénzről, amit hozott.

Nem kell nagyon bizonygatni, hogy a Fortnite Mobile egy újabb sikertörténet az Epic Games csapatának. Elég csak ránézni arra a durván napi két millió dollárra, amit a játék eddig kitermelt mobil platformon és akkor ráadásul ez még csak iOS.

Az Apptopia riportja szerint több mint 100 millió alkalommal töltötték le eddig a Fortnite iOS változatát, ami így megjelenésétől számított 5 hónap után durván 160 millió dollárnyi pénzt hozott az alkalmazásban történő vásárlások után. Ezt a tendenciát tartva az Epic Games joggal remélheti, hogy hamarosan elérik a fél milliárd dolláros összbevételt még az Android verzió megjelenése előtt.

Ez az eredmény, bár kiemelkedő, főként a bevételek tekintetében, ami a letöltéskét illeti, a Super Mario Run gyorsabb volt. Utóbbi játéknak mindössze 68 nap kellett, hogy elérje a 100 millió letöltést, de már a Pokemon Go-nak is elég volt 71 nap. Mégis a Battle Royale játékok között nézelődve el kell ismerni a Fortnite Mobile sikerét. A PUBG mobilos változatának például 344 nap kellett, hogy elérje a 100 millió letöltést, amihez képest a Fortnite elmondhatatlanul jobban teljesített, nem is beszélve arról, hogy az Android platformot ők még nem is érintették.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)