Jump to content

A Fortnite Android verziója hiányozhat majd a Google Play Áruházból

2018. 07. 30. 23:43

Már olyan régóta hallogatódig a Fortnite Android verziója, hogy azt hittük már semmivel se lephet meg minket az Epic, de úgy tűnik, hogy tévedtünk.

A Fortnite már bizonyított azzal, hogy hihetetlenül jól teljesít iOS fronton, így aztán mindenki arra számít, hogy Android esetében sem lesz ez másként, ugyanakkor lehetnek itt még érdekes kanyarok a történetben.

Mindazonáltal, hogy a siker szinte borítékolható, olyan adatok szívárgotak ki a játék mobil verziójával kapcsolatosan, amik arra engednek következtetni, hogy az Epic Games teljes egészében megkerülné a Google Play platformját.

Az adatok forrása az xda.developers, akik letöltési instrukciók sorait találták meg a weboldal kódjában, valamint olyan képeket, amik ahhoz kellenek, hogy egy alkalmazás a Google Play áruházon kívülről lehessen telepíteni.

Az iOS-el ellentétben az Android egy nyílt platform, így a felhasználók letölthetnek és fútathatnak alkalmazásokat gyakorlatilag bármilyen forrásból, habár ennek nyilván megvan a maga kockázata. Ugyanakkor van nyilvánvaló előnye is a Epic oldaláról, nevezetesen nem kell részesedést fizetniük a Google felé. Nem apró pénz miatt trükközik az Epic. 30!-át kéne a bevételeknek átpasszolni a Google Play felé, ami a Fortnite esetében akár több száz millió dollárt is jelenthet.

Ez persze csak még spekuláció. Az Epic végül meggondolhatja magát. Biztosat csak akkor fogunk tudni, ha a Fortnite végre megjelenik Android platformra, ami elvileg még az idén esedékes.  

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)