Jump to content

Kitart az Android operációs rendszer mellett a Huawei

2019. 07. 19. 14:48

A Huawei saját fejlesztésű mobil operációs rendszere a Hongmeng nem okostelefonok, hanem mobil hálózatra kapcsolt ipari és lakossági berendezések számára készül – jelentette ki a Huawei Technologies igazgatótanácsának tagja, első alelnöke Catherine Chen, hangsúlyozva, hogy cége továbbra is az Android operációs rendszert használja majd okostelefonjai rendszerszoftvereként.

Korábban a nemzetközi médiában széles körben híresztelések jelentek meg arról, hogy a Huawei saját Hongmeng operációs rendszerével készül kiváltani a Google Android operációs rendszerét okostelefonjaiban.

Catherine Chen egy újságírói kérdésre válaszolva rámutatott, hogy a nemrégiben védjegyként is bejegyzett Hongmeng operációs rendszer ipari felhasználási célú fejlesztése már hosszabb ideje tart, régebben annál, hogy az amerikai szankciók miatt felmerülhetett volna az Android operációs rendszer esetleges kiváltásának a szükségessége.

Elmondta: ahhoz képest, hogy az okostelefonok operációs rendszereinek megírásához több tucat millió sor kódolásra van szükség, a Hongmeng kódolása csak hány százezer sort igényelt, ennek köszönhetően sokkal biztonságosabb is azoknál. A Hongmeng ennek köszönheti azt is, hogy reakcióideje lényegesen rövidebb az okostelefonok operációs rendszereinél.

 

(Forrás: gamerguru.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)