Jump to content

Alkalmazások, melyekkel átvészelhető az elszigetelődés

2020. 05. 07. 10:55

A technológia fejlődésével az okostelefonok is új szintre léptek. A legújabb alkalmazásokkal már szinte bármilyen nehézségre megoldást találhat a felhasználó, ehhez csupán az eszköze operációs rendszeréhez passzoló online áruházba kell felmennie, ahol ingyenes és fizetős applikációk tömkelege érhető el az adott probléma orvosolására.

A koronavírus-járvány elterjedése következtében hozott korlátozó intézkedések miatt a plázák, filmszínházak és konditermek is bezártak, de a boltok is csak korlátozott ideig tartanak nyitva, így a jelenlegi helyzetben a legnagyobb kihívást az jelenti, miként élhetnének az emberek otthon is teljes életet.

Sosem volt könnyebb az online kapcsolattartás

A videóbeszélgetésre alkalmas applikációk már a járvány ideje előtt is kiválóan pótolták a személyes és üzleti találkozókat, a társadalmi elszigetelődés miatt azonban még nagyobb fejlődésen mentek keresztül. A Facebook Messengertől kezdve a Zoomon át a Skype-ig, szinte minden program új szolgáltatásokkal bővül, melyre szükség is volt, hiszen az új felhasználókért hatalmas verseny indult a cégek között.

A távmunkát végzőknek és a diákoknak most szinte minden a számítógép képernyőjén keresztül zajlik, problémák azonban még így is akadnak, mivel nem mindenki teheti meg, hogy otthon egy csendes szobában különül el lakótársaitól vagy éppen a családjától. A háttérzaj sok esetben komoly fejtörést okoz, egy Google Chrome-bővítmény azonban ezt egy szempillantás alatt megoldja.

Ha a felhasználó már unja, hogy folyamatosan ki-be kell kapcsolgatnia a mikrofonját, a Krisp nevezetű alkalmazás letöltése eltörli a fennálló problémát. A Chrome-bővítményként működő applikáció aktívan, és ami még fontosabb, hatásosan szűri a háttérzajt, miközben a mikrofont csak akkor aktiválja, amikor a felhasználónak ténylegesen mondanivalója akad.

Időbeosztás nélkül nincs győzelem

Ha az otthoni feladatok a munkával keverednek, könnyen megkavarodhat az ember, és miközben kétségbeesetten próbálja meglovagolni a teendők egyre magasabbra törő hullámait, a lazítás könnyen a múlt homályába vész.

A feladatok beosztása okozta stressz enyhítésére a Pubnative online médium a Toggl-alkalmazást ajánlja. Az applikáció alapvetően a produktív munkát segíti elő: lehetővé teszi a feladatok nyomon követését, a naptár szinkronizálását a munkahelyi online meetingekkel, és praktikus áttekintést nyújt az egyes feladatokra fordított időről.

A különböző feladatok az adott házimunkával is helyettesíthetők, de a felhasználó választhatja akár azt is, hogy az óránként javasolt optimális szünetben az otthoni teendőkre fordítja az idejét. A Toggl révén rendszerezhetők a tevékenységek, és nem mennek egymás rovására.

(Forrás: gamerguru.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)