Jump to content

Meghökkentő mennyi lehet a telefontöltés világrekordja

2020. 10. 23. 16:37

Elfelejtette éjszaka feltölteni a telefonját? Késésben is van? Semmi gond! A Xiaomi állítása szerint legújabb vezeték nélküli töltője a gyors készülődés közben akár 19 perc alatt képes száz százalékra tölteni a készülékét.

A kínai telefongyártó közlése szerint a „80 W Mi vezeték nélküli töltési technológiának” nevezett rendszer egy általános, 4000 milliamper/órás (mAh) akkumulátort egy perc alatt 10, nyolc perc alatt 50, 19 perc alatt pedig 100 százalékos kapacitásra képes feltölteni – írta a Daily Mail.

Összehasonlításképpen: a tavaly megjelent 30 W Mi vezeték nélküli töltési technológiával egy hasonló akkumulátor körülbelül 25 perc alatt jutott el 50 százalékig, és 69 perc kellett ahhoz, hogy teljesen feltöltődjön.

Az azóta eltelt egy évben a vállalat sorra döntötte saját rekordjait. 2020 márciusában egy 40 wattos vezeték nélküli töltővel rukkolt elő, aminek 40 perc kell, hogy maximális töltésig juttassa a telefont. A Xiaomi erre augusztusban egy 50 wattos töltővel tett rá még egy lapáttal, amely már a Mi 10 Ultra 4500 mAh-s akkumulátorát is képes volt ugyanennyi idő alatt feltölteni, és amely ezzel a jelenleg elérhető leggyorsabb vezeték nélküli töltő.

A cég közölte, hogy a szupertöltő a kutatási és fejlesztési fázisban van, és a megfelelő tesztek lefuttatása nélkül egyelőre még nem alkalmas arra, hogy piacra kerüljön.

(Forrás: gamerguru.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)