Jump to content

Nem gyárt több mobiltelefont az LG

2021. 04. 09. 09:36

Az LG az okostelefon-gyártások terén úttörő volt, ám most úgy tűnik, abbahagyja az üzletet.

Az okostelefon-gyártás várhatóan július 31-ig megszűnik, bár az LG Electronics szerint a vállalat ezt követően továbbra is értékesítheti néhány meglévő modelljét.

A hihetetlenül versenyképes mobiltelefon-szektorból való kilépés stratégiai döntése lehetővé teszi a vállalat számára, hogy erőforrásait olyan növekedési területekre összpontosítsa, mint például az elektromos járművek alkatrészei, az intelligens otthonok, a robotika, a mesterséges intelligencia és az üzleti vállalkozások közötti megoldások” – tudatta közleményében hétfőn a vállalat.

Az LG egykor a világ egyik legjelentősebb okostelefon-gyártója volt, még 2013-ban is benne volt a legjobb háromban – tudhattuk meg a Strategy Analytics kutatócég honlapjáról.

De azóta a vállalat által gyártott telefonok népszerűsége csökkent, főleg a kínai Xiaomi és az Oppo cégek miatt.

A Counterpoint Research adatai szerint tavaly az LG már nem került be a világ hét legjobb telefongyártói közé sem, hogy az Apple és a Samsung után továbbra is a harmadik legnépszerűbb okostelefon-gyártó az Egyesült Államokban.

Az LG már januárban figyelmeztetett telefonüzletágának sorsára, mondván, hogy minden lehetőséget megvizsgál, beleértve az üzletág esetleges eladását is.

A cég nem fog teljesen kibukni az iparból. „Tovább haladva, az LG továbbra is kiaknázza szaktudását és fejleszti a mobiltelefonokkal kapcsolatos technológiákat, például a 6G-t”– áll a közleményben.

Szakértők úgy vélik, hogy ez a döntés a jövőben segítheti a vállalatot. „Az LG összességében jobb növekedési kilátásokat fog élvezni, ha megszünteti a mobiltelefon üzletágát” – mondta Neil Shah, a Counterpoint Research munkatársa és kutatási alelnöke, aki a lépést „a tövis eltávolításának” nevezte a társaság „lábából”.

(Forrás: gamerguru.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)