Jump to content

Telefonos csalókat fogtak el a rendőrök

2022. 12. 01. 18:26

Banki álügyfélszolgálatot üzemeltető csalókat fogtak el a baranyai rendőrök Budapesten és Csobánkán - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon csütörtökön.

Azt írták, a rendőrség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás miatt indított büntetőeljárást, mert felmerült a gyanú, hogy egy szervezett csoport banki álügyfélszolgálatot üzemeltet.

A nyomozás adatai alapján a csalók telefonon keresték meg áldozataikat, és egy bank ügyfélszolgálatának kiadva magukat kicsalták a sértettek bankkártyáinak, illetve a bankszámláinak adatait. A megszerzett adatok birtokában internetes vásárlásokat, utalásokat hajtottak végre. Az elutalt pénzek nem közvetlenül a csalókhoz érkeztek, hanem más emberek adataival nyitott bankszámlákra.

A rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két külföldi férfit, valamint egy magyar férfit és egy szintén magyar nőt, és november 29-én elfogták őket Budapesten és Csobánkán. Az elfogottak házaiban a rendőrök mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, laptopokat, valamint virtuális pénztárca tartásához szükséges eszközt foglaltak le.
Őrizetbe vették a gyanúsítottakat és kezdeményezték letartóztatásukat.

(Forrás: gamerguru.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)