Jump to content

CAPTCHA a Steamen

2015. 01. 11. 18:00

A Valve a Steam kereskedelme során szükséges megerősítési rendszeréhez egy újabb védvonalat adott. Innentől egy CAPTCHA is szükséges ahhoz, hogy igazold, ember vagy, nem pedig valamilyen vásárló bot.

A cég állítása szerint a CAPTCHA hozzáadásától azt remélik, hogy ez majd segít védekzni a felhasználók gépein található malware-ekkel szemben, melyek a user nevében vásároltak.

„A vásárlások frissítését követően immár CAPTCHA is szükséges a megerősítési folyamat során” mondta a szolgáltatás nevében John Cook. „Tudjuk, hogy ez egy kicsit kényelmetlen és nem is szeretnénk a vásárlást megnehezíteni a számotokra, ám várakozásaink szerint ez jelentős segítség lesz abban, hogy ne játsszanak ki titeket malware-ek által.”

Néhány külső kereskedelmi csatorna egyelőre még ki van zárva a tesztből, mely ellenőrzi emberi voltodat, ám nem sokára mindenhol jelen lesz a CAPTCHA. A frissítéssel kapcsolatban eddig egy komoly probléma merült fel, melynek következtében néhány felhasználó nem tudott kereskedni, ám ekkor mindössze visszaállt a folyamat alaphelyzetbe, nem történt értékvesztés.

Mások azt jelentették, hogy a CAPTCHA a kliens összeomlását okozza, ám a többség szerint simán mennek a dolgok. Reméljük, hogy a létező problémák is hamarosan megoldást találnak.

Forrás: vg247.com

Fotó: graphicdesign.stackexchange.com és mashable.com

Írta: Ambróz Nóra