Jump to content

A Humble Bundle kulcsai nem lesznek automatikusak

2015. 01. 13. 18:00

Ha már nagyon megszoktad, hogy egyetlen gombot elég megnyomnod ahhoz, hogy a Humble Bundle vásárlások után kapott kulcsok átvándoroljanak Steam fiókodra, akkor van egy rosz hírünk számodra. Ez nem lesz sajnos így a továbbiakban.

A Steam többé már nem támogatja az Oauth rendszerét, melyet a Humble Bundle eddig használt arra, hogy egyetlen kattintás árán lehetővé tegye felhasználóinak a játékok átvételét a Steam fiókjukra.

Az eladó szerint azonban a régi rendszer továbbra is jelen lesz, melynek lényege az volt, hogy az automatikusan bemásolta a Humble Bundle weboldalán kapott kulcsot a Steam fiók aktivációjába minden játék esetében, anélkül, hogy ezt neked kellett volna megtenned.

Ez a lépés minden vásárlást érint, mely 2015 január 12-e után történt.

Noha ez valójában csak egy kisebb kényelmetlenség, mégis azt gondolnánk, hogy a Valve esetleg nyilatkozott valamit a döntésükkel kapcsolatban vagy legalább bejelentették azt, azonban sajnos egyik sem. Valószínűleg az ügy a Valve arra irányuló törekvéseivel függ össze, hogy csökkentsék a spammerek számát és az olyan eseteket, amikor valakit a számítógépén található malware hoz kellemetlen helyzetbe.

Forrás: vg247.com

Fotó: nerdist.com és plus.google.com

Írta: Ambróz Nóra