Jump to content

A linuxos Steam adatvesztéssel küzd

2015. 01. 18. 17:00

A Linux felhasználók bejelentése szerint sajnos előfordul egy elég súlyos a Steam és a Linux közti bug, mely lehetséges, hogy a felhasználó számítógépéről vagy a hozzá csatlakoztatott USB eszközökről adatokat töröl.

Ha igaz, amit a károsult felhasználók leírtak a Valve GitHub oldalán a Steam linuxos gondjait tárgyaló részen, akkor a probléma akkor lép fel, amikor a user megpróbálja manuálisan odébb tenni a Steam installt. Ekkor adatok törlődhetnek.

Hasonló eset fordulhat elő, ha áthelyezed a Steam könyvtárait vagy akkor, ha a Steam Bash scriptjét használod, úgy hogy a “—reset” engedélyezve van.

A Valve azt mondta a PC Worldnek, hogy mindössze egy maroknyi felhasználó érintett az ügyben, melynek azért alaposan utánanéznek. A problémájuk azonban egyelőre az, hogy képtelenek reprodukálni a bugot, ám addig is néhány javítási kísérletet tettek vakon, amíg alaposabban kivizsgálják a dolgot.

Ennek megfelelően valószínűleg az lenne a legjobb, ha a javítás bejelentéséig inkább hagynád a Steam installt és a fájlokat ott ahol van.

Forrás: vg247.com

Fotó: itc.ua és tim4dev.com

Írta: Ambróz Nóra