Jump to content

Silent Hill: Alchemilla, egy nagyszerű rajongói mod

2015. 01. 21. 16:00

A Silent Hill: Alchemilla egy Source Engine mod, mely szeretné a Silent Hill atmoszféráját a modern harcmentes designnal egyesíteni. Az eredmény legalábbis érdekes és izgalmas.

Az Alchemilla tehetséges modderek alkotása, akik még emlékeznek a klasszikus Silent Hill játékok legjobb részére: a ködös és ijesztő atmoszférára és az általános kellemetlen érzésre. A mod saját Moddb oldala a következőket írja:

„Szóval vagy egy KALAND típusú játékunk a Silent Hill univerzumában SZÖRNYEK és FEGYVEREK NÉLKÜL, PUSZTA KÉZZEL. Szerettük volna megalkotni ezeket a tulajdonságokat úgy, hogy elég erősek legyenek és kerestünk embereket az utolsó napokig, ám sajnos nem találtunk senkit, aki tudott volna segíteni abban, hogy jól csináljuk. Ez szomorú dolog a számunkra is. De nem kérünk érte elnézést, hiszen mi megtettünk minden tőlünk telhetőt.” szól a leírás. „A mi játékunkban nem találsz inventory rendszert vagy jegyzet rendszer és az ok egy és ugyanaz – nincs olyan, aki ezt meg tudná csinálni a Source engine-nel (az emberek kezdik ezért utálni, hiszen már régi). Üljél tehát le és fogj egy tollat, jegyzetfüzetet és játssz úgy, mint egy hardcore gamer, jegyzetelj te magad és rajzold saját térképeidet. Ha igazi Silent Hill rajongó vagy, akkor úgyis megoldod.”

Nézd meg az alábbi trailert, hogy tudd, miről is van szó.

Ha szeretnéd megtapasztalni, hogy milyen egy horror-kalandjáték, ami nem a Five Nights at Freddy’s, akkor a mod futtatásához nem kell más, mint egy Steam kliens és a Source SDK egy verziója.

Forrás és fotó: vg247.com

Írta: Ambróz Nóra