Jump to content

Digitális Far Cry 4 kópiákat törölnek a Uplay-ről

2015. 01. 26. 12:00

Az Ubisoft úgy látszik, hogy a Far Cry 4 egyes digitálisan megvásárolt másolatait törli a Uplay-ből, ám csak az olyan darabok érintettek, melyeket bizonyos viszonteladókon keresztül értékesítettek feltehetően a törvényeket és a szabályozást megkerülő módon.

Az Ubisoft támogatói fórumairól kiderült, hogy a játéknak azok a kópiái érintettek, melyeket a G2Play és a G2A értékesített. Ezeket el fogják távolítani sorban a Uplay-ről.

A felhasználókat a kiadó Ubisoft egyáltalán nem értesítette előzetesen arról, hogy játékuk esetleg eltávolításra kerül majd, ám javasolják számukra, hogy a játékosok vegyék fel a kapcsolatot az eredeti értékesítővel.

A szóban forgó viszonteladók egyike, a G2Play máris hírhedt, ha PC játékok kulcsainak értékesítéséről van szó. Korábban már fordultak elő problémák abból adódóan, hogy engedély nélkül újra eladtak Surgeon Simulator másolatokat, majd a Humble Bundle jótékonysági csomagjait árazták át és adták el. Még ezt megelőzően, 2009-ben a Valve és az Activision indított ellenük eljárást a Modern Warfare 2 kulcsaiank törvénytelen értékesítése miatt.

Érdemes tehát a tőlük való bárminemű vásárlást messziről elkerülni.

Forrás: vg247.com

Fotó: farcry.wikia.com és egmr.net

Írta: Ambróz Nóra