Jump to content

1 millióan játszottak egyszerre Dota 2-t hétvégén

2015. 02. 16. 16:00

A Dota 2 új rekordot állított fel, ami az egyszerre játszó emberek számát illeti, amivel a Steam első olyan game-je, mely képes elérni ezt a hatalmas mérföldkövet.

A hétvége folyamán a Dota 2-nek sikerült egyszerre egymillió játékost szórakoztatni párhuzamosan története során először. Valószínűleg a csúcsdöntésért a New Bloom Festival is felelős. Gondoljunk csak bele a számokba: egyszerre egymillió a Steamen bejelentkezett ember ült ugyanaz előtt a játék előtt egy időben. Wow.

Az adatoknak azonban nem árt némi kontextus. A Steam saját rekordja az egyszerre bejelentkezett nyolcmillió ember. A Dota 2 toronymagasan a legnépszerűbb a Steam kínálatában úgy, hogy többnyire kétszer annyi érdeklődést vonz, mint a második Counter-strike: Global Offensive, míg a harmadik helyezettnél többnyire tízszeresen népszerűbb. Ebből kifolyólag a Dota 2 egy igazi jelenség, bár még nem azon a szinten, mint a League of Legends, melynek sikerült egyszerre 7,5 millió játékost szögezni a képernyők elé.

Más játékok tekintetében azonban kicsit nehéz felmérni, hányan is játszanak egyszerre. Például a World of Warcraft számtalan szerverét nehézkes egy statisztikában egyesíteni, ám azt biztosan tudjuk, hogy nekik csak a kínai szerveren egyedül sikerült megdönteni az egymilliós számot. A becsült legnagyobb érték, amit a World of Warcraft valaha elért 2010-ben volt, amikor 12 millióan játszottak egyszerre.

Mindent összegezve azonban nagyon szép teljesítmény a Dota 2-é, melyet reméljük, hogy a jövőben több hasonlóan szép eredmény követ majd.

Forrás: vg247.com

Fotó: reddit.com

Írta: Ambróz Nóra