Jump to content

StarCraft 2: itt a vége, Franciaországban lesz döntő

2015. 03. 21. 14:00

A Starcraft 2-vel kapcsolatban két komoly bejelentés is történt az elmúlt napokban. Egyrészt kiderült, hogy az első szezon döntője a StarCraft 2 World Championship Series kereteiben a Gamers Assembly-ban lesz megtartva Poitiers-ben, Franciaországban. Másrészt a Legacy of the Void az utolsó kiegészítő a sorban.

A világversenyen a 16 legjobb játékos vehet majd részt Európa, Észak-Amerika, Latin-Amerika, Kína, Taiwan, Dél-Kelet-Ázsia és Óceánia képviseletében április 3 és 5 között az összesen 217 000 dollár díjazású rendezvényen.

A másik említésre érdemes bejelentés, hogy a StarCraft 2 hamarosan érkező kiegészítője, a Legacy of the Void a StarCraft történetének lezárását jelenti. Ez azonban nem egyenlő a játék univerzumának elfeledésével.

A Legacy of the Void a harmadik és egyben utolsó DLC-je lesz a StarCraft 2-nek és ott folytatja a történetet, ahol a Heart of the Swarm abbahagyta a Protoss faj szemszögéből mesélve tovább az eseményeket.

Ez lesz az eposz vége, melyet az első játék kezdett el még régen. „A StarCraft azonban univerzumként továbbél majd. Szeretnénk ennek a vikágnak más aspektusait is felfedezni, ám most lezárjuk a történetszálat, melyet a StarCraft I megkezdett, majd a StarCraft II folytatott, míg a Legacy of the Void be nem fejezte” nyilatkozta a Blizzard képviselője az IGN-nek. „Minden főbb karakter története egy kielégítő befejezésben ér majd véget.” tette még hozzá ígéretként.

Ahogy az a StarCraft kiegeknél szokásos, a Legacy of the Void is bemutat majd néhány új egységet és térképet, ám mivel a történet központjában ezúttal a Protoss faj áll, ezért főként hozzájuk kapcsolódnak az újdonságok. A bétatesztelés március végén kezdődik.

Forrás és fotó: vg247.com

Írta: Ambróz Nóra