Jump to content

League of Legends: egy játszható karakter halála

2015. 07. 30. 13:00

A League of Legends fejlesztői egy érdekes ötlettel rukkoltak elő. A folyamatosan zajló Bilgewater sztoriesemény során úgy alakultak a történések, hogy kedvenc játszható (és pénzért megvásárolható) kalózunk, Gangplank meghalt. A karaktert azóta kivették a játékból.

A League of Legends eddig is komoly sztorit igyekezett a szokásos őrület mögé zsúfolni, mely a MOBA játékokban zajlik, ám egészen eddig a történet nem befolyásolta nagyon komolyan ez egyes meccsek lezajlását. Most azonban, a game fennállása óta először, az egyik játszható karakter meghalt.

A Kotaku is hírül adta, hogy Gangplank Miss Fortune bosszújának áldozata lett a jelenleg zajló Bilgewater-esemény során. A karaktert azóta kivették a játszható karakterek listájából (bár egyesek szerint csak egy bug miatt, mely Draven fejszéi és Gangplank újonnan bekerült hordói közti interakciók során fordult elő.)

A történéseket nagy felzúdulás fogadta, hiszen a League of Legends számos játékosa fizetett a hősért és kinézeteiért, melyet immár lehetséges, hogy elpocsékolt pénzként könyvelhetnek el. A Riot azonban igyekezett mindenkit megnyugtatni, nem ez lesz a mese vége:

„Egy hős halálára korábban nem volt példa a League of Legends-ben és nem is vesszük félvállról a dolgot. Szeretnénk Gangplank minden rajongóját arra bíztatni, hogy őrizze meg a hidegvérét, míg a teljes szituáció ki nem bontakozik.” olvashattuk a Riot fórumán. „Egyelőre nem foglalkozunk a pénzvisszafizetést követelő kérésekkel sem a hős, sem a kinézetek esetében, ám az elkövetkező néhány napban mindent megteszünk, hogy helyrehozzuk dolgot.”

Finoman fogalmazva is drámai módja ez sztori hangsúlyozásának egy ilyen játék esetében.

Forrás és fotó: vg247.com
Írta: Ambróz Nóra