Jump to content

Free-to-play lesz az EVE Online

2016. 09. 02. 11:00

A világ egyik legnépszerűbb sci-fi  MMORPG játéka, az EVE Online hamarosan szakít az előfizetéses modellel, hogy egy teljesen új világ és közönség előtt nyissa meg kapuit.

Bizony ezt is megéltük. Az EVE Online, aki egy évtizeden át hűségesen ragaszkodott a havidíjas előfizetéses modellhez, most úgy tűnik beadta a derekát és kész váltani, hogy elkötelezze magát a free-to-play felállás iránt. Bár ez csak részben lesz igaz. A fizetős megoldás továbbra is marad a régi és az új játékosoknak is, csak létre lehet majd hozni olyan új felhasználói fiókokat, amik hozzáférést adnak a játék alapjaihoz meg a hatalmas EVE univerzumhoz, „New Eden”-hez.

Érdekes, hogy meddig kitartott az EVE Onlinet fejlesztő CCP a free-to-play modell ellen. Gyakorlatilag már szinte minden mást kipróbáltak a játékosok becsábítására. Az utóbbi időben úgy nézett ki, hogy a VR irányvonallal, az EVE Valkyrie és EVE Gunjack játékokkal sikerülhet becsábítani az eredeti játékba is  új játékosokat, de ez annyira nem vált be. Talán a free-to-play modell hozhat jelentősebb változást a játék populációjának alakulásába. A CCP szerint már amúgy is tervezték ezt egy ideje, de csak most vált elérhetővé a váltás. Nem szerettél volna se a játék gazdaságát, se a szerverek terheltségét megborítani, így hát okosan kellett előkészíteni ezt a lépést.

Az új free-to-play játékosok remélhetőleg elegendő friss vért hoznak be a CCP számára és talán, a játékot korábban kipróbáló, de a havidíj miatt elbizonytalanodó játékosok közül is sokan újra kedvet kapnak.

Az új modellre való váltás a novemberi Clone States frissítés részeként érkezik majd, de egyelőre még keveset tudni a részletekről. Ha azok közé tartozol, akiket érdekel egy igazi hardcore sci-fi MMORPG és szeretnél részese lenni az EVE Online univerzumának, de bizonytalan vagy a havidíjas elköteleződés miatt, akkor ez a változás pont neked lesz kitalálva. Találkozunk novemberben, New Eden-ben.

 

(Forrás: eveonline.com Kép forrása: eveonline.com)